Smoked mackeral

ဒီတခါ တင္မယ့္နည္းကေတာ့ ဟင္းခ်က္တယ္လို႔ေတာင္မဆိုႏိုင္ပါဘူး။
အခ်ိန္မရွိတဲ့အခါ၊ ဘာဟင္းမွမခ်က္ခ်င္တဲ့အခါ၊ ငါးေျခာက္လြမ္းတဲ့အခါ
ရွင္မင္္းလုပ္စားေနက်နည္းေလးပါ။ ငါးေျခာက္အိမ္မွာအျမဲမရွိတာတေၾကာင္း၊
ဟင္းခ်က္ရင္ နံတာတေၾကာင္းေၾကာင့္ အလြယ္နည္းအာသာေျပ smoked mackeral
fillets ေတြစားျဖစ္ပါတယ္။ စူပါမားကတ္ေတြမွာ အထုပ္နဲ႔အဆင္သင့္ စားသံုးႏိုင္တဲ့
section ေတြမွာျဖစ္ျဖစ္၊ ငါးတန္းမွာျဖစ္ျဖစ္ေရာင္းတတ္ပါတယ္။

အရသာကေတာ့ ၄ မ်ဴိးေလာက္ရွိတတ္ပါတယ္။ ငရုတ္ေကာင္းကပ္ထားတာ၊ ရုိးရုိး၊
ပ်ားရည္နဲ႔နယ္ထားတာ၊ ပ်ားရည္နွင့္ငရုတ္ေကာင္း စသျဖင့္ ရႏိုင္ပါတယ္။ တခ်ဴိ႔ ဆိုင္ေတြ
မွာေတာ့ အရသာပိုစုံလင္တတ္ပါတယ္။ ရွင္မင္းကေတာ့ pepper ပါတာကိုသာ၀ယ္ေလ့
ရွိပါတယ္။ ခပ္ပူပူအရသာေလးကိုၾကိဳက္လုိ႔ပါ။




Mackeral fllets ကို ခြက္ထဲထည့္ျပီး၊ မစားခင္ ၂မိနစ္ေလာက္ microwave နဲ႔အပူေပးရုံ
ပါပဲ။ ဒါမွမဟုတ္ ဒယ္အိုးေပၚမွာလိမ့္လုိက္ပါတယ္။ ျပီးလွ်င္ အသားမွ်င္ေလးေတြႏႊာျပီး
မိမိစိတ္ၾကိဳက္သံပုရာရည္ညွစ္ျပီးသုံးေဆာင္ႏိုင္သလို၊ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔စားသုံးႏိုင္ပါတယ္။

ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္သလိုလဲ ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစတာေတြနဲ႕
ေၾကာ္စားရင္လဲ စားေကာင္းပါတယ္။

 အထက္ပါ ပုံႏွစ္ပုံမွာ Google မွကူးယူေဖာ္ျပထားတာျဖစ္ပါတယ္။ တတိယပုံမွာရွင္မင္း
မူပိုင္ျဖစ္ပါတယ္။

0 comments: