ရွမ္းေခါက္ဆြဲ
ရွမ္းေခါက္ဆြဲအတြက္ လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့
ညွပ္ေခါက္ဆြဲ (နန္းေသး)
ၾကက္သား (သို႔မဟုတ္) ၀က္သား
ေျမပဲဆံေထာင္း
ၾကံမဆိုင္
ပဲငါးပိ
ၾကက္သြန္ျမိတ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ဆား
နႏြင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ
ငရုတ္သီးမႈန္႔(အေရာင္တင္)
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ တို႔ပါပဲ။
ရွမ္းေခါက္ဆြဲဖတ္ အေစးကေတာ့ ၇ွာရမလြယ္တာမို႔၊ သူ႔အစား ညွပ္ေခါက္ဆြဲ အေသးစား
အေျခာက္ထုပ္ေလးေတြ ၀ယ္ႏိုင္ပါတယ္။ ယိုးဒယား က လာတာပါ၊ ပုံမွန္ ညွပ္ေခါက္ဆြဲထက္
တ၀က္ ကေန သုံးပုံတပုံသာ ရွိပါတယ္။ အရင္ဆုံး ေရေႏြးဆူဆူမွာ အဖတ္ကိုျပဳတ္ျပီး၊ ႏူးလာ
ရင္ေရးေအး ထဲ ေဆးခ်ျပီး ဖယ္ထားရပါမယ္။
ပဲငပိ အစား ရွင္မင္းကေတာ့ တရုတ္ျပည္ကလာတဲ့ ငရုတ္ဆီ ပဲငပိပုလင္းကို သုံးပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ တပြဲ၊ ၾကံမဆိုင္ ပါးပါးလွီးထားတာ တပြဲ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ ပါးပါးလွီးထား
တာတပြဲ ႏွင့္ ေျမပဲဆံေထာင္းထားတာတပြဲတို႔ကို အသုပ္သုပ္စားဖို႔ အသင့္ျပင္ထားရပါမယ္။
ခ်က္မယ့္အသား ကို အတုံးေသးေသးေလးေတြလွီးျပီး ၊ ႏုတ္ႏုတ္စင္းေပးရပါမယ္။ တဆက္တည္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး သုံးလုံးခန္႔ ကိုေရေႏြးဆူဆူမွာထည့္ျပဳတ္ပါ။ အသားကေန က်န္တဲ့အရုိးတခ်ဴိ ႔ကိုဟင္း
ခ်ဴိ ခ်က္လိ႔ု႔ရပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေပ်ာ့လာရင္ ဆယ္ျပီး၊ ေအးသြားခ်ိန္မွာ အခြံခြာျပီး၊ ေခ်လုိက္ပါ
တယ္။
ဆီအိုးတည္ျပီး ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔နဲ႔ ၾကက္သား ကိုဆီသပ္ပါတယ္။ ျပီးလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
အႏွစ္ထည့္၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ ဆား စတာေတြ ထည့္ျပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အုပ္ထား
ရပါမယ္။ ဆားအေပါ့အငံျမည္းျပီး အသားက်က္ေလာက္တဲ့အထိ ေရစပ္စပ္ကေလးထည့္ရင္းခ်က္
ေပးပါ။ ဆီေ၀့တက္လာျပီး အႏွစ္ဆန္ဆန္ ျဖစ္လွ်င္ ခ်လို႔ရပါျပီ။
သုပ္မယ့္ ပန္းကန္ထဲ ကို မုန္႔ဖတ္၊ အသား၊ ၾကံမဆိုင္၊ ေျမပဲ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီက်က္၊ ပဲငံျပာရည္၊
ပဲငပိ ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ တို႔ကိုထည့္ပါတယ္။ ျပီးလွ်င္ အသာအယာနယ္ျပီး အေပါ့အငံမိမိလိုသလို
ထည့္ျပီးစားသုံးနိုင္ပါတယ္။
(အထက္ပါ ခ်က္နည္းမွာ တီဗြီတိုင္းရင္းသား အစီအစဥ္တခုမွ မိမိမွတ္မိသေလာက္ျပန္လည္ ဖတ္မွတ္ခ်က္ျပဳတ္ထားေသာေၾကာင့္ လိုအပ္ခ်က္၊အမွားအယြင္း၊နည္းလမ္းမက်တာမ်ားရွိခဲ့လွ်င္ သည္းခံၾကပါရန္။)
19:42
|
Labels:
ညွပ္ေခါက္ဆြဲ,
ရွမ္းေခါက္ဆြဲ,
ေခါက္ဆြဲ
|
You can leave a response
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
ပထမဆံုုးအဳကိမ္လာလည္သြားပါသည္။
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
စားေကာင္းမဲ့ပံုပဲ.။ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ကိုေတာ္ေတာ္လြမ္းသြားျပီ။ ေက်းဇူးေနာ္ နည္းေပးလို.။ လုပ္စားၾကည့္ပါအံုးမယ္။
့ဟုတ္ကဲ့ပါ မအမရာ ေရ။ လုပ္စားျဖစ္ရင္အေၾကာင္းျပန္ပါဦးေနာ္။
Post a Comment