ၾကက္သားအခ်ဴိေပါင္း

တေလာက ရွင္မင္းတို မေနႏိုင္မထုိင္ႏုိင္ ေပါင္းအိုးတလုံး ၀ယ္ျဖစ္ပါတယ္။
ေပါင္းအိုး ရဲ ႔ အားသာခ်က္ကေတာ့ အခ်ိန္ေရာ၊ လူ၊ လွ်ပ္စစ္ (သို႔) ဂက္စ္ဖိုး
သက္သာလွပါတယ္။ အားနည္းခ်က္ကေတာ့ အခ်ိန္မွန္းမွားရင္ ဟင္းအရမ္း
ေပ်ာ့သြားတာမ်ဴိးျဖစ္တတ္ပါတယ္။ ေပါင္းအိုး ကိုသေဘာက်တဲ့သူမို႔လားမသိ
မီးဖိုေခ်ာင္တခု ရဲ ႔ သင့္ေတာ္တဲ့ အရင္းအႏွီး တခုလို႔ပဲျမင္ပါတယ္။ အရမ္းအဆင္
ေျပလို႔ပါ။ ေပါင္းအိုးကိုသုံးျပီး အသားငါး ႏွပ္တာ၊ ေပါင္းတာေတြ ရသလို၊ ထမင္း
အလြယ္ခ်က္ရင္လဲ ရပါတယ္။ ေပါင္းအိုးအေၾကာင္းၾကြားေနရတာနဲ႔ ဟင္းခ်က္
ဖို႔ေတာင္ေနာက္က်ေနပါျပီ။

ဒီေန႔ ခ်က္စားမယ့္ ဟင္းကေတာ့ၾကက္သားအခ်ဴိေပါင္းပါ။ အရမ္း
လြယ္ကူျပီး ၊ ျမန္လို႔ ရွင္မင္းအႏွစ္သက္ဆုံးဟင္းတမ်ဴိးပါ။

ေပါင္းမယ့္အိုးထဲကို

ၾကက္သားအေနေတာ္ အတုံးေလးမ်ား
ဆီ တီးစပြန္း ၃ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ အေနာက္ ၂ စြန္းစီ
ခရုဆီ (Oyster Sauce) ၂ စြန္း
ပ်ားရည္ ၁ စြန္း
ဆား ၁ဇြန္း
Shitake Mushroom
ခါၾကက္ဥ (မုန္လာဥနီ)
သၾကားအနည္းငယ္
ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထားတာ တုိ႔ပါပဲ။

အ၇င္ဆုံး shitake mushroom အေျခာက္ကို ပြလာေအာင္ ေရ တနာရီခန္႔ စိမ္ထားရပါမယ္။
မုန္လာဥနီ ကိုလဲ မိမိစားလုိသေလာက္အအရြယ္ေလးေတြလွီးေပးပါ။ အိုးထဲမွာ ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္
ျဖဴ ၊ ဆား တိုနဲ႔ နယ္ထားတဲ့ၾကက္သားနဲ႔အတူ အထက္မွာေရးထားတဲ့ အခ်ိန္အတိုင္း ပဲငံျပာရည္၊
ဆီ၊ ပ်ားရည္ တို႔ကိုထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ေရ အဆာျမဳပ္ရုံထည့္၊shitake mushroom ထည့္ျပီး၁၅မိနစ္
ခန္႔ ေပါင္းထားရပါမယ္။ ေပါင္းျပီးေရနည္းနည္းက်န္တာနဲ႔ အဖုံးဖြင့္ျပီး မုန္လာဥနီ ထည့္ျပီး ၁၀မိနစ္
ခန္႔ ႏွပ္ထားပါတယ္။ အဖုံးဖြင့္ထဲအခါမွာ အင္မတန္ပူတာေၾကာင့္ အထူးသတိျပဳျပီးဖြင့္ရပါမယ္။
ၾကက္သားႏူးအိလာျပီး ၊ မုန္လာဥနီ အေနေတာ္ ျဖစ္လွ်င္ မီးပိတ္ျပီး ၊ အုိးကိုခ်လို႔ရပါျပီ။ လြယ္ကူ
အဆင္ေျပျပီး အရသာခ်ဴိဆိမ့္တဲ့ၾကက္သားအခ်ဴိေပါင္းပါ။

မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ အသီးအႏွံမ်ားလဲ ထည့္ခ်က္လုိ႔ရပါတယ္။ နူးလြယ္မယ့္ အသီးအႏွံေတြကို
ေနာက္ဆုံးမွထည့္ျခင္းျဖင့္ မိမိလုိသလိုခ်က္ျပဳတ္စားသံုးႏိုင္ၾကပါတယ္။

0 comments: