ၾကက္ဟင္းခါးသီးခ်က္
ၾကက္ဟင္းခါးသီး မစားရတာၾကာလို႔၊ တေလာက ေတြ႕တုန္း ၀ယ္လာခဲ့ပါတယ္။
ရွင္မင္း သိသေလာက္ ၾကက္ဟင္းခါးသီး ၂မ်ဴိး ရွိပါတယ္။ တမ်ဴိးက နည္းနည္း
ေသးျပီး၊ အစိမ္းေရာင္ရင့္ပါတယ္။ အရသာက အခါးဓါတ္ကဲပါတယ္။ ေနာက္တမ်ဴိး
ကေတာ့ အစိမ္းေရာင္ႏုျပီး၊ ပိုလည္းရွည္ပါတယ္။ အရသာကေတာ့အခါးဓါတ္ေပါ့
ပါတယ္။ ရွင္မင္း၀ယ္လာတာက ပထမ တမ်ဴိးပါ။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုရင္
ၾကက္ဟင္းခါး ၃ လုံး
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔
ဆီ
ဆား
ငရုတ္သီးမႈန္႔ (အေရာင္တင္မႈန္႔)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ပါပဲ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးက မထည့္လဲရပါတယ္။ အရင္ဆုံးၾကက္ဟင္းခါးသီး အလည္က
ခြဲျပီး အေစ့ေတြထုတ္ပါတယ္။ ျပီးရင္ ဆားနဲ႔ နယ္ထားျပီး၊ အခါးဓါတ္ေလ်ာ့သြား
ေအာင္ ေဆးခ်ပါတယ္။ အခါးဓါတ္မ်ားမွ ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ ေရသိပ္မေဆး
ပါနဲ႕ေနာ္။ ျပီးလွ်င္ မိမိတို႔ အဆင္ေျပသလို မထူးမပါးလွီးပါ။ ၾကက္သြန္နီ ၊ ျဖဴ
ကိုလဲ အတုံးေသးေသးေလးေတြစိပ္လွီးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လုံးခန္႔ ကိုလဲ လွီးထား
ေပးပါ။
ခ်က္မယ့္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ထားျပီး၊ ဆီပူလာတယ္ဆိုရင္ပဲ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴတို႔ကို
ဆီသပ္ပါ။ တဆက္တည္း ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ ထည့္ပါ။ အနံ႔ေမႊးျပီး ၾကက္သြန္ေတြ
အစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ရင္ ငရုတ္သီးမႈန္႔ထည့္ပါ။ တေအာင့္ေနလွ်င္ ၾကက္ဟင္းခါးသီး
ထည့္ပါ။ ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး မက်က္မခ်င္း
ေရစပ္စပ္ကေလးထည့္ျပီး ခ်က္ေပးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြလိပ္ျပီးေၾကလာပါလိမ့္မယ္။
အခါးဓါတ္မ်ားေနလွ်င္ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔ သို႔မဟုတ္ အခ်ဴိမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္ပါ။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးအေနေတာ္ က်က္ျပီဆိုလွ်င္အေပါ့အငံျမည္းျပီး ခ်လို႔ရပါျပီ။
09:13
|
Labels:
ၾကက္ဟင္းခါးသီးခ်က္
|
You can leave a response
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
မရွင္မင္းလက္ရာ မစားရတာၾကာ
လို ့အကုန္ယူသြားၿပီေနာ္။ :)
မစားဘူး..တျခားဟာ ခ်က္ေကၽြးပါ။
မေတြ႔ရတာ ာကာေနၿပီေနာ္။
မ႐ွင္မင္းခင္ဗ်ား.. ႐ွမ္း(သို႔) ယူနန္တ႐ုတ္ မုန္ၫႇင္းခ်ဉ္လုပ္နည္းသိရင္ မွ်ေစလိုပါတယ္၊ ေက်းဇူးပါ။
Post a Comment