ပုဇြန္အစပ္ေၾကာ္
ပုဇြန္ကို ဟင္းမစားခ်င္လို႔၊ တေလာက ဖတ္ထားတဲ့ ခ်က္နည္းေလးအတုိင္း
ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ ပုဇြန္ေၾကာ္တာမ်ဴိးပါပဲ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီး နဲ႔
မို႔ အစပ္အဟပ္တည့္ပါတယ္။
ပုဇြန္အစပ္ေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ပုဇြန္အလတ္စား အေကာင္၂၀
ၾကက္သြန္ျဖဴ (တီးစပြန္း ၂စြန္းစာ ေလာက္ေထာင္းထားပါ။)
ငရုတ္သီးအနီေတာင္ ( ၃ေတာင့္ ၊ အစပ္မစားႏုိင္ရင္ ၁ေတာင့္ေလာက္ပဲထည့္ႏိုင္ပါတယ္။)
ေကာ္မႈန္႔
ဆား
ဆီ တို႔ပါပဲ။
ပုဇြန္ကို အခြံခြာျပီး သန္႔ရွင္းေရးလုပ္ရပါမယ္၊ မူရင္း ခ်က္နည္းမွာေတာ့အခြံနဲ႔ခ်က္တာပါ။
ခြာထားတဲ့ ပုဇြန္ကို ေကာ္မႈန္႔ တီးစပြန္းနဲ႔ ၅ ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး နယ္ထားေပးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ မႊာေလာက္ကိုေထာင္းထားျပီး၊ တ၀က္စီ ခြဲထားပါေနာ္။ တ၀က္ ကို ဆီပူ
ပူမွာ ေရႊ၀ါေရာင္ျဖစ္လာေအာင္ေၾကာ္ျပီးဖယ္ထားပါ။ က်န္တဲ့ ဆီနဲ႔ ေကာ္မႈန္႔နယ္ထားတဲ့
ပုဇြန္ ကိုေၾကာ္ပါ။ ပုဇြန္ေတြက်က္လာေလာက္ရင္ ဖယ္ထားေပးပါ။ က်န္တဲ့ ဆီနဲ႔ တ၀က္
က်န္ေနတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းတ၀က္ ရယ္၊ ငရုတ္သီး အနီေတာင့္ကိုေၾကာ္ပါ၊ (ငရုတ္
သီးအေျခာက္ေတာင့္မဟုတ္ပါဘူး) ငရုတ္သီးေၾကာ္လာရင္မီးေလ်ာ့ေပးပါ၊ ငရုတ္သီးမႊန္
မွာမို႔ ႏွာေခါင္းကို ပု၀ါနဲ႔ စည္းထားႏိုင္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြက်က္လာရင္ေတာ့ ေစာ
ေစာက ေၾကာ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ ကိုေရာေၾကာ္ပါ။ ဆားထည့္ျပီး အေနေတာ္ဆိုလွ်င္မီးပိတ္လို႔
ရပါျပီ။ ေနာက္ဆုံးမွာ ေစာေစာက ေၾကာ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ကို ျဖဴးလိုက္ပါ။
ပုဇြန္ေၾကာ္စပ္စပ္ကေလးရပါျပီ။
16:06
|
Labels:
ပုဇြန္,
ပုဇြန္အစပ္ေၾကာ္
|
You can leave a response
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
ပုဇြန္အစပ္ေၾကာ္ေလးရယ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္း ေကာင္းေကာင္းရယ္၊ နည္းနည္းေလး ေပ်ာ့တဲ့ ထမင္းပူပူရယ္ကို ေလႊးလိုက္ရလို႔ကေတာ့လား...၊ ေရသည္ေယာက္်ား ေၾကြးေၾကာ္သလို `အာဂပါးစပ္၊ လူျဖစ္က်ိဳးနပ္ငဲ့´ ကို ျဖစ္သြားေတာ့မယ္ထင္တယ္။
ပုဇြန္ကုိ အခြံခြာၿပီး ခ်က္တာပုိႀကိဳက္တယ္။ ခ်က္နည္း အသစ္ကုိ စမ္းၾကည့္ဦးမယ္။ ဘန္နာေလးက ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ ပုလင္းေလးေတြနဲ႔ လွတယ္။ စိတ္ကူးေလးေကာင္းလုိက္တာ။
Ma
let me see " chin phat loat nee"
using Vegena.
Thanks
Post a Comment