KimChee Fried Rice (ကင္းမ္ခ်ိ ထမင္းေၾကာ္)

အိမ္မွာမေန႔တေန႔ က တေပါင္တန္ မုန္လာဥျဖဴအေသးစားကင္းမ္ခ်ိ တထုတ္တန္လို႔၀ယ္
လာပါတယ္။ မုန္လာဥေတြကို ၀ယ္ျပီးျပန္လုပ္လဲ ဒီေလာက္ပဲက်မွာရယ္ ၊ ၃ရက္ေစာင့္
ရမွာနဲ႔ လုပ္ျပီးသားပဲ ၀ယ္လာခဲ့ပါတယ္။ တထုတ္ထဲမွာ မုန္လာဥေလးပင္ပါပါတယ္။
အရြက္ေတြပါ ပါတာမို႔ ၂မ်ဴိးစားရပါတယ္။ မနက္ကေတာ့ မေန႔က က်န္ေနတဲ့ ထမင္းၾကမ္း
ေလးရယ္၊ ၾကက္ဥရယ္၊ ကင္းမ္ခ်ိရယ္ ေပါင္းေၾကာ္လိုက္တာ ကင္းမ္ခ်ိ ထမင္းေၾကာ္ေလး
ျဖစ္လာပါေရာလား။ စားလို႔ေကာင္းျပီး လြယ္လို႔ ခဏခဏေၾကာ္စားျဖစ္မွာပါ၊ ကင္းမ္ခ်ိေတြ
ရွိေနရင္ေပါ့ေလ။

အရင္ဆံုးကင္းမ္ခ်ိထမင္းေၾကာ္ ေတာ့မယ္ဆိုရင္

ထမင္းၾကမ္း (ထမင္းနည္းနည္းေလးမာေနမွ ေၾကာ္လို႔ေကာင္းလို႔)
ကင္းမ္ခ်ိ ( မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ အမ်ဴိးအစား တရုတ္ေဂၚဖီ (သို႔) မုန္လာဥျဖဴ (သို႔) ပဲပင္ေပါက္ တခုခု)
ၾကက္ဥ ၁ လံုး
ကိုးရီးယား ငရုတ္ဆီ (ဘူးနီနီေလးေတြနဲ႔ ေရာင္းတတ္ပါတယ္။)
ေခါက္ဆြဲေျခာက္ထဲကအမႈန္႔ထုပ္ ( ကိုးရီးယားေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုပ္ကအမႈန္႔)
ဆားအနည္းငယ္
ဆီ

ဆီလက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္းစာေလာက္ကိုအပူေပးပါ။ ကင္းမ္ခ်ိေတြကိုအေနေတာ္
လွီးထားျပီး၊ ဆီသပ္သလိုထည့္ေၾကာ္ပါ။ အနံ႔သင္းလာလွ်င္ထမင္းထည့္ပါ။ ထမင္း
ကုိမထည့္ခင္ နည္းနည္းဖြထားေပးရပါမယ္ေနာ္။ ထမင္းထည့္ျပီး သမသြားရင္၊
ငရုတ္ဆီတီးစပြန္း ၁ဇြန္း၊ အမႈန္႔ထုပ္တို႔ကိုတပါတည္းထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ ျပီးမွ ၾကက္ဥ
တလုံးေဖာက္ထည့္ျပီးေရာေၾကာ္ပါ။ ၾကက္ဥကိုေခါက္ျပီး အျပားလုိက္ေၾကာ္ထားတာ
ကိုညွပ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ ရွင္မင္းကေတာ့ အလုပ္မရႈပ္ခ်င္တာနဲ႔ ေရာေမႊေၾကာ္လုိက္ပါ
တယ္။ ဆားအေပါ့အငံျမည္းျပီး အေနေတာ္ဆုိလွ်င္ စားလုိ႔ရပါျပီရွင္။

1 comments:

Khin said...

Will try at home!