ၾကက္ဥဟင္း

အိမ္မွာဘာမွေထြေထြထူးထူးခ်က္စရာမရွိရင္ျဖစ္ျဖစ္၊ ဘာခ်က္ရမွန္းမသိျဖစ္ေနရင္ပဲ
ျဖစ္ျဖစ္ ခ်က္စားျဖစ္တဲ့ဟင္းေလးပါ။ ရွင္မင္းကေတာ့ အသားဟင္းေတြထက္မက္ပါ
တယ္။ ခ်က္ရျမန္ျပီး၊ ေစ်းလဲေတာ္တယ္၊  လြယ္လဲလြယ္ကူလို႔ပါ။

ရန္ကုန္မွာတုန္းကေဖေဖ က ၾကက္ဥဟင္းကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ခ်က္ရင္မၾကိဳက္ဘူး
ဆုိလို႔၊ ခုခ်ိန္ထိမက်ည္းရည္စပ္စပ္ကေလးနဲ႔ပဲခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။


ၾကက္ဥဟင္း အတြက္လုိအပ္တာေတြကေတာ့

ၾကက္ဥျပဳတ္
မက်ည္းရည္
ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္နီ
ကုလားေလးမဆလာ
ဆီ
နႏြင္း
ဆား တို႔ပါပဲ။


ၾကက္ဥ ကိုမိမိလိုသေလာက္ ျပဳတ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ျပဳတ္ျပီးအခြံႏႊာထားတဲ့ၾကက္ဥ
ေတြကုိ ဓါးေလးနဲ႔ ပတ္ပတ္လည္ အရွည္လိုက္ အရာေလးေတြေပးပါတယ္။ ဟင္းခ်က္
တဲ့အဟာ အရသာစိမ့္၀င္ေအာင္လို႔ပါ။ ဆီအိုးတည္ထားျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္
နီ ၾကိတ္ထားတာကို ဆီသပ္ပါတယ္။ နႏြင္းေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး အနံ႕႔ ေမႊးျပီးၾကက္သြန္
စိမ္းနံ႔ ေပ်ာက္သြားတဲ့အထိ ဆီသပ္ပါ။ ၾကက္ဥျပဳတ္ေလးေတြထည့္ျပီး ေရစပ္စပ္ေလး
ထည့္ပါ၊ တဆက္တည္း ငရုတ္သီးမႈန္႔  ၊ ဆား ၊ မဆလာတို႔ကိုထည့္ပါ။ အဖုံးခဏအုပ္
ျပီးႏွပ္ထားပါ။ အကယ္လို႔ ၾကက္ဥအကာကိုကၽြတ္ကၽြတ္ေလးစားခ်င္တယ္ဆိုရင္ ၾကက္ဥ
ျပဳတ္ကို ဆီ ပူပူမွာမခ်က္ခင္ေၾကာ္ႏိုင္ပါတယ္၊ ဆီေပါက္မွာကိုေတာ့အထူး ဂရုျပဳေစခ်င္
ပါတယ္။

ဟင္းအနံ႔ေလးေမႊးလာရင္ မက်ည္းရည္ေလးထည့္ပါ။ အေပါ့အငံျမည္းျပီး ဆားလိုေနလွ်င္
ဆားထည့္ပါ။ အေနေတာ္ျဖစ္လွ်င္ မီးပိတ္လိုက္လို႔ရပါျပီရွင္။