ငွက္ေပ်ာသီးဆႏြင္းမကင္း

တေလာက ထူးထူးဆန္းဆန္း ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးေလးေတြ ေလဟာျပင္ေစ်းက ရခဲ့ပါတယ္။
အဲဒီေစ်းေလးကို သြားရင္ အသီးအႏွံေတြ၊ စံုစံုလင္လင္ ၾသဇာသီးကအစ ရတတ္လို႔ မၾကာ
ခဏေရာက္ျဖစ္တဲ့ေစ်းေလးပါ။ စတီးဇလံု အၾကီးတခုနဲ႔အျပည့္ ထည့္ထားတဲ့ ရခိုင္ငွက္ေပ်ာ
သီးေတြ ကိုေတြ႔လိုက္ရေတာ့ ေပ်ာ္ရႊင္ျပီး၀ယ္လိုက္တာေပါ့။ အိမ္ေရာက္တာနဲ႔ မုန္႔လုပ္ခ်င္
စိတ္က ကလိကလိနဲ႔ပါ။ ကိုယ္တိုင္လဲမလုပ္ဖူးေတာ့ ေမေမ့ကိုဖုန္းဆက္ေမးရာက ၊ အဲဒီ
နည္းေလးအတိုင္းလုပ္တာ အဆင္ေျပသြားပါတယ္။

အေရာင္ကေတာ့ ျမန္မာျပည္ကလို ပန္းေရာင္ေလးမထြက္ပါဘူး။

ငွက္ေပ်ာသီးဆႏြင္းမကင္းအတြက္လိုအပ္တာေတြကေတာ့

ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီး အလုံး၂၀ ခန္႔
အုန္းသီး
သၾကား
ဆီ (သို႔မဟုတ္) ေထာပါတ္
ေပါင္မုန္႔ (သို႔မဟုတ္) ဂ်ဴံမႈန္႔
စပ်စ္သီးေျခာက္ တို႔ပါပဲ။



ငွက္ေပ်ာသီးဆႏြင္းမကင္းလုပ္ေတာ့မယ္ဆို အရင္ဆံုး အင္မတန္ေပ်ာ့ ျပီး ေပ်ာ္ေနတဲ့
ငွက္ေပ်ာသီးေတြသံုးေလ့ရွိပါတယ္။ ေျခဖို႔လြယ္သလို၊ ပိုျပီးလဲခ်ဴိျမိန္လို႔ပါ။ ရွင္မင္းက
ေတာ့ ၃-၄ ရက္ထားျပီး၊ ငွက္ေပ်ာသီး အလုံး ၂၀ ေလာက္ကို အခြံႏြာျပီး အတံုးငယ္ေလး
ေတြအျဖစ္လွီးလုိက္ပါတယ္။ ေပါင္မုန္႔ ၆ ခ်ပ္ေလာက္ကိုလဲ အတံုးေသးေသးေလးေတြ
လွီးျပီး ထားပါတယ္။ Smoother maker သို႔မဟုတ္ food processor ထဲမွာေစာေစာ
က ငွက္ေပ်ာသီး  ၊ ေပါင္မုန္႔ တို႔အျပင္ သၾကား၊ ေထာပတ္ ဇြန္းၾကီး ၂ စြန္း နဲ႔ အုန္းသီးမႈန္႔
တို႔ကိုေရာ ၾကိတ္ပါတယ္။ အုန္းသီးျခစ္ထားျပီးသားထည့္ရင္ ပိုစားေကာင္းပါတယ္။ ရွင္မင္း
ကေတာ့အုန္းသီးမ၀ယ္ျဖစ္လို႔ အုန္းသီးမႈန္႔ ကို ထည့္ပါတယ္။ အားလံုးသမ သြားလွ်င္ေတာ့
မုန္႔ဖုတ္မယ့္အိုးကို ဆီသုတ္ျပီး ၊ ေစာေစာက ၾကိတ္ထားတာေတြထည့္ပါတယ္။ စပ်စ္သီး
ေျခာက္ ၾကိဳက္လွ်င္ အေပၚက ျဖဴးေပးျပီး ေနရာအႏွံထည့္ေပးပါ။ မုန္႔မ်က္ႏွာျပင္ညီညာေအာင္
ဇြန္းႏွင့္ အသာအရာေလးညွိေပးပါ။ အေပၚကေန ဆီ ၂ဇြန္း ခန္႔ ေလာင္းျပီး၊ kitchen foil
(or) alluminium foil ျဖင့္အိုးကိုအုပ္ပါ။ အပူခ်ိန္မနိမ့္မျမင့္ထားျပီး အေပၚမီးေအာက္မီးေပး
ျပီးဖုတ္ပါ။ ၁နာရီခန္႔အၾကာမွာေတာ့ ဆီထပ္သုပ္ေပးျပီး၊ မုန္႔အေပ်ာ့အမာကို ဓါးျဖင့္စမ္းၾကည့္
ပါ။ အထဲက မက်က္မခ်င္း ဆီသုပ္ေပးျပီး မီးအရွိန္ေလ်ာ့ကာ ဖုတ္ေပးပါ။ က်က္ခါနီးလွ်င္
မီးဖိုထဲမွအျပင္သို႔ထုတ္ျပီး အေအးခံပါ။

ရွင္မင္းကေတာ့သၾကားမထည့္လိုက္ပါဘူး။ ငွက္ေပ်ာသီးအခ်ဴိ နဲ႔ စပ်စ္သီးကအခ်ဴိနဲ႔တင္
ေတာ္ေတာ္ေလးခ်ဴိေနပါျပီ။ စပ်စ္သီး မထည့္ျဖစ္လွ်င္ေတာ့ သၾကားနည္းနည္းပိုထည့္
ေပးႏိုင္ပါတယ္။

1 comments:

ma said...

thank you so much.
I will try