သီးစံုပဲကုလားဟင္း
ဒီေန႕ေတာ့ သီးစံုပဲကုလားဟင္းခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
ပဲဓါတ္ဟာ သက္သတ္လြတ္စားသံုးတဲ့သူေတြအတြက္ အဓိက အသားဓါတ္ကိုေပး
တဲ့အတြက္ မၾကာခဏဆိုသလို သက္သတ္လြတ္သမားေတြစားသံုးဖို႔သင့္ေလ်ာ္ပါ
တယ္။ ပဲဟင္း ကို ပဲစင္းငံု၊ ပဲနီေလး၊ ပဲ၀ါေလး စတဲ့ ပဲေတြနဲ႔လဲ ခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္။
ရွင္မင္းကေတာ့ ကုလားပဲ နဲ႔ ခ်က္ပါတယ္။
လိုအပ္တဲ့အဆာပလာေတြကေတာ့
ကုလားပဲ
ခရမ္းသီး
ရုံးပတီသီး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
မုန္လာဥနီ (သို႔) ခါၾကက္ဥ
ဇီယာ
ဖာလာေစ့
ပဲနသာေစ့
မုန္ညွင္းေစ့
အေရာင္တင္မႈန္႔ (ငရုပ္သီးမႈန္႔)
နႏြင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီ
ဆား
ဆီ
မက်ည္းမွည့္ရည္ တို႔ပါပဲ။
ပဲကိုမခ်က္မွီ ေရ တနာရီ ခန္းစိမ္ထားပါတယ္။ ျပီးလွ်င္ ပဲကိုအိုးၾကီးၾကီးမွာ ေယာင္းမ
တပ္ျပီး တည္ထားပါတယ္။ ပဲအိုးတည္ထားစဥ္မွာ အသီးအႏွံေတြ လွီးခႊ်တ္ ရပါမယ္။
အိမ္မွာအသင့္ ရွိတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ မ်ဴိးစံုကိုပဲဟင္းထဲထည့္ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။ ရွင္မင္း
အေပၚ က ေရးခဲ့တဲ့ အသီးအႏွံေတြအျပင္ ပန္းေဂၚဖီ၊ ဒန္႔တလြန္သီး၊ အာလူး နဲ႔ ဘူးသီး
စတဲ့ အသီးအႏွံေတြကိုပါထည့္သြင္းခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္။
ပဲက်က္ျပီ ဆိုလွ်င္ တဘက္က ဒယ္အိုးမွာ ဆီ ပူေအာင္တည္ျပီး၊ မုန္ညွင္းေစ့၊ ဖာလာေစ့
ပဲနသာေစ့၊ ဇီယာ တုိ႔ကိုဆီသတ္ပါတယ္။ အေစ့အၾကီးေတြကိုအရင္ထည့္ျပီး၊ တေအာင့္
ေနမွ အေစ့ေသးေတြကိုထည့္ပါတယ္။ အနံေမႊးလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ လွီးထားတာကို
ထည့္ပါတယ္။ နႏြင္း၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ တို႔ပါ ထည့္ျပီး အသီးအႏွံေတြထဲမွ အမာဆံုးအသီး
အႏွံ က်က္ခ်ိန္အၾကာဆံုးမွ အက်က္အလြယ္ဆံုးထိ အစဥ္အတိုင္းထည့္ပါ။ ရွင္မင္းကေတာ့
မုန္လာဥနီ အရင္ထည့္ပါတယ္၊ ျပီးမွ ခရမ္းသီး ၊ ရုံးပတီသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တို႔ကိုထည့္ပါတယ္။
ေရစပ္စပ္ကေလးထည့္ျပီးအဖုံးအုပ္ထားရပါမယ္။ အသီးအႏွံေတြ မက်က္တက်က္ျဖစ္ေန
ခ်ိန္မွာပဲ ေစာေစာက ပဲျပဳတ္ထားတာတဲ့ အိုးထဲကို ထည့္လုိက္ပါတယ္။ ေရအနည္းငယ္
ထည့္ျပီး၊ ခဏထားပါ။ ဆားအေပါ့အငံျမည္းျပီး ဆားထည့္ပါ။ ခ်ကားနီးလွ်င္မက်ည္းမွည့္ရည္
ေဖ်ာ္ထားတာကိုေလာင္းထည့္ပါ။ ပဲေရာ၊ အသီးအႏွံေတြပါႏူးလွ်င္ နံနံပင္ေလးအုပ္ျပီး မီးပိတ္
ႏိုင္ပါျပီ။
ပဲဟင္း ကို ပါပရာေၾကာ္၊ သရက္သီးသနပ္ မ်ားနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ပါက အလြန္လိုက္ဖက္လွ
ပါတယ္။
18:49
|
Labels:
ပဲဟင္း,
သက္သတ္လြတ္,
သီးစံုပဲကုလားဟင္း
|
You can leave a response
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
ဒီေန႔ခ်က္စားတယ္။ ရွင္မင္းဟင္းေလာက္ ၾကည္႔ရတာ မလွဘူးရယ္။
ပဲကုလားဟင္းကုိ အရမ္းၾကိဳက္သူမုိ႕ လာအားေပးသြားပါတယ္။ ဒီရုံးပိတ္ရက္ကုိ ခ်က္စားဖုိ႕ ၾကိဳးစားလုိက္ပါဦးမယ္။
မမြန္ နဲ့ ရွင္မင္း သုံးတဲ့ spice မတူတာထင္တယ္။ ရွင္မင္းက
paprika ေရာ၊ chilly powder ပါ ထည့္
တယ္။
မေရႊဂ်မ္းေရ ခ်က္ျဖစ္ရင္ ေျပာပါဦးေနာ္၊ လာစားမယ္။
Post a Comment