မွ်စ္နဲ႔ပဲျပဳတ္

ဒီေန႔ေတာ့ ပဲျပဳတ္ေလးက်န္တာနဲ႔ မွ်စ္ေလးနဲ႔ သက္သတ္လြတ္ေလး ေက်ာ္စားဖို႔
စဥ္းစားမိပါတယ္။ မွ်စ္မွာ အနံ႔ မခံႏိုင္ရင္ေတာ့ သံဗူးေတြနဲ႔ ဆိုရင္အနံ႔မရွိတတ္ပါ
ဘူး။ ျမန္မာျပည္ကလို ေစ်းထဲကမွ်စ္အနံ႔မ်ဴိးၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ လွီးျပီးသား
ယိုးဒယားႏိုင္ငံက အထုပ္ေလးေတြ၀ယ္ယူလုိ႔ရႏိုင္ပါတယ္။

မွ်စ္နဲ႔ပဲျပဳတ္ေၾကာ္အတြက္လိုအပ္တဲ့ အရာေတြကေတာ့

ၾကက္သြန္နီ
ပဲျပဳတ္ (သို႔မဟုတ္) Green Pea
မွ်စ္
နႏြင္း
ဆီ
ဆား တို႔ပါပဲ။

မွ်စ္ကိုေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားရပါမယ္။ ဆီအိုးတယ္ျပီး ၾကက္သြန္နီ
တလံုး မထူမပါးလွီးထားတာကို နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ
မယ္။ ၾကက္သြန္နီ ေလးေတြႏြမ္းလာျပီ ဆိုလွ်င္ ပဲျပဳတ္ထည့္၊ မွ်စ္
ထည့္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ပါ။ မွ်စ္ မက်က္မခ်င္း ေရအနည္းငယ္စီထည့္
ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။ မွ်စ္ ႏုလွ်င္ ခဏေလးနည္းရျပီး၊ ရင့္ေနရင္
ေရ ခဏခဏထည့္ျပီး ေၾကာ္ရပါတယ္။ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး၊
အေပါ့အငံအေနေတာ္ေလာက္ဆုိလွ်င္ ျမည္းျပီး မီးပိတ္လို႔ရပါျပီ။

0 comments: