ႏွမ္းဆီေခါက္ဆြဲေၾကာ္

တေလာက ရုိးရုိးေခါက္ဆြဲေၾကာ္ မစားခ်င္တာနဲ႔၊ Glamour Magazine ထဲက ေခါက္ဆဲြေၾကာ္
ေလးစားခ်င္စရာေကာင္းတာနဲ႔၊ အစမ္းေၾကာ္ၾကည့္ျဖစ္ပါတယ္။ သူ႕    recipe မွာတင္ Salmon
ငါးကို ပ်ားရည္နဲ႔ နယ္ျပီးကင္ထားတာကုိ တြဲဖက္ေပးထားပါတယ္။ ငါး recipe ကိုေတာ့ ေနာက္
blog post တခုနဲ႔ သပ္သပ္တင္ပါဦးမယ္။


ေခါက္ဆြဲေၾကာ္အတြက္လိုအပ္မယ့္အရာေတြကေတာ့

ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ (သို႔) Spaghetti
ႏွမ္းဆီ တီးစပြန္း ၂ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္
ၾကက္သားအမႈန္႔ ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္
ပဲတီပင္ေပါက္
ပ်ားရည္ တီးစပြန္း ၁ဇြန္း
ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္ တို႔ပါပဲ။

ေခါက္ဆြဲကို ၾကိဳတင္ျပဳတ္ထားျပီး၊ သိပ္မေပ်ာ့ခင္ ခ်ထားလုိက္ပါတယ္။ ျပဳတ္ထားတဲ့ေခါက္ဆြဲကို
ႏွမ္းဆီ၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆားအနည္းငယ္တို႔နဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။ ေၾကာ္မယ့္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္
ထည့္ပါ၊ ေခါက္ဆြဲထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ဟင္းႏုႏြယ္ ႏွင့္ ပဲတီပင္ေပါက္ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ခဏၾကာ
လွ်င္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ထည့္ပါ။ ပ်ားရည္၊ ပဲငံျပာရည္ နွင့္ ၾကက္သားအမႈန္႔ တို႔ထည့္ပါ။ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္
ေတြ ေသခ်ာက်က္ေလာက္လွ်င္ မီးပိတ္လုိက္လုိ႔ရပါျပီ။

ႏွမ္းဆီ အနံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို ပ်ားရည္နဲ႔ ကင္ထားတဲ့ ငါးတို႔ တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါက
အရသာရွိလွပါသည္။

4 comments:

SZA said...

ခ်က္ေတာ့ မခ်က္ေတာ့ဘူး.. ဒီမွာ ခ်က္ထားတဲ့ဟာေတြကိုသာ အျပင္မွာ တခါတည္းကို စားလိုက္ခ်င္ေတာ့တယ္..

Shinmin said...

နီးနီးနားနားဆိုေကာင္းသား ေတာ္မီ၊
တကယ္လာစားခိုင္းပါတယ္။
တခါတေလ စားမယ့္သူမရွိရင္ေတာင္
ခ်က္ရတာ အားမရွိဘူး..:(

လုလု said...

မမလုက အဲ့ဒီငါးကုိ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားခ်င္တယ္၊ ျပီးရင္ အရည္ေသာက္ေလး တစ္ခုခုနဲ႕ဆုိ ပုိေကာင္းမယ္ေနာ္။ ေကၽြးေနာ္။ ခ်က္ရတာအားရွိေအာင္ အိမ္လည္လာမယ္ေနာ္

Shinmin said...

ဟုတ္တယ္ မမလုလုေရ၊ ရွင္မင္းလဲ ထမင္းေလးနဲ့
စားရတာကို ပိုသေဘာက်တယ္။
ခ်က္ေကၽြးမယ္မမ၊ တေန့ေပါ့ေနာ္။
လာလည္ေနာ္။