Salmon ငါးကင္

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ နဲ႔ တြဲစားတုန္းက Salmon မဟုတ္ဘဲ၊ white fish fillet နဲ႕ ကင္ျဖစ္ပါတယ္။
ေနာက္ေတာ့ အရသာ ၾကိဳက္လုိ႔ Salmon ငါးအသားခ်ည္း သက္သက္နဲ႔ ထပ္ကင္ျဖစ္ပါတယ္။
ခ်က္ရသက္သာျပီး၊ ျမန္လဲျမန္ပါတယ္။ ဆီလဲသိပ္မပါေတာ့၊ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္လွပါတယ္။

လိုအပ္တဲ့အရာမ်ားကေတာ့

Salmon ငါးအသားခ်ည္းသက္သက္
ႏွမ္းဆီအနည္းငယ္
ပ်ားရည္
ႏွမ္း
ပဲငံျပာရည္
ဆား တုိ႔ပါပဲ။

ငါးကို ပ်ားရည္၊ ဆား ႏွင့္ ပဲငံျပာရည္တို႔ နဲ႔ နယ္ျပီး ၁နာရီ ခန္႔  ႏွပ္ထားလုိက္ပါတယ္။
ခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုလွ်င္ အရင္ဆုံး ဒယ္အိုး ပူပူ မွာ ႏွမ္းေစ့ အနည္းငယ္ကိုေလွာ္ေပး
လိုက္ပါတယ္။ အၾကာၾကီးမဟုတ္ပါဘူး။ ႏွမ္းေစ့ေလးေတြ ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာတ့ဲ
အထိပါ။ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္ တခုထဲ သပ္သပ္ဖယ္ထားေပးပါ။

ဆီအနည္းငယ္ ဒယ္အိုးထဲထည့္ျပီး ေစာေစာက နယ္ထားတဲ့ Salmon ကို ၁မိနစ္
တဘက္စီအနည္းဆုံးလိမ့္ျပီးေၾကာ္ပါတယ္။ ဆီအမ်ားၾကီးမလိုပါဘူး၊ ကင္တဲ့သေဘာ
သာသာ လိမ့္ေပးတာပါ။ ေစာေစာကနယ္ထားျပီးက်န္တဲ့ ပ်ားရည္နဲ႔ ပဲငံျပာရည္ ကို
ဖယ္ထားပါတယ္။

စားခါနီး က်လွ်င္ ေစာေစာ ငါးကို က်န္တဲ့အရည္ေလာင္းျပီး၊ ေလွာ္ထားတဲ့ႏွမ္းေစ့ေလး
ေတြ ျဖဴးလိုက္ပါတယ္။ေပါ့ေနေသးလွ်င္ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္နဲ႔ တြဲဖက္သုံးေဆာင္ႏုိင္
ပါတယ္။ Salmon ငါးကင္ကို ထမင္းျဖဴ ဒါမွမဟုတ္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္တို႔နဲ႔စားသုံးႏိုင္ပါတယ္။

0 comments: