ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ အိမ္မွာ ပံုေနတာနဲ႔ အသုပ္ေလး သုပ္စားဖို႔ စဥ္းစားမိပါ
တယ္။ ဟင္းတကူးတက မခ်က္ခ်င္တဲ့ အခါလဲ အလြယ္တကူ သုပ္စား
လို႔ အဆင္ေျပလွပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မာမာေလးေတြကို ေရြးသုပ္ရင္ ပို
စားေကာင္းပါတယ္ေနာ္။

ပါ၀င္တဲ့အရာေတြကေတာ့

ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ငရုပ္သီးစိမ္း
ပဲမႈန္႔
ေျမပဲ (သို႔မဟုတ္) ႏွမ္း
သံပုရာသီး
ဆား
ဆီခ်က္
နံနံပင္တုိ႔ပါပဲ။

အရင္ဆံုး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုမထူမပါး လွီးထားျပီး ၊ နယ္မယ့္ပန္းကန္ထဲ
မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီက်က္၊ ဆား၊ ပဲမႈန္႔ ၊ နံနံပင္ နဲ႔ သံပုရာသီးေလးညွစ္ျပီး
နယ္လုိက္ပါတယ္။အေပါ့အငံျမည္းျပီး ၊ အေနေတာ္ဆိုလွ်င္ စားမယ့္ပန္းကန္
ထည့္လိုက္ပါ။ျပီးလွ်င္ ငရုပ္သီးစိမ္းေလးေတြ နဲ႔ ၊ ေျမပဲေထာင္းထားတာေလး
 ျဖဴးလုိက္ပါ။ရွင္မင္းကေတာ့ ေျမပဲကုန္ေနလို႔ ႏွမ္းေလးျဖဴးထားပါတယ္။
အဆင္ေျပလြယ္ကူတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ေလးကို ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္စား
သံုးရင္ထမင္းျမိန္လွပါတယ္။

1 comments:

:P said...

ခုည တကယ္သုတ္စားျဖစ္ပါတယ္...
အသားဟင္းခ်ည္းျဖစ္ေနလို့ ေခါင္းေျခာက္ေနတာ
Thanks