မုန္လာဥခ်ဥ္ဟင္း

အရည္ေသာက္ဟင္း မခ်က္ျဖစ္တာနဲ႔ မုန္လာဥခ်ဥ္ဟင္းေလး ခ်က္ဖို႔
စီစဥ္ထားပါတယ္။

မုန္လာဥခ်ဥ္ဟင္း အတြက္လိုအပ္မွာေတြကေတာ့

မုန္လာဥ အျဖဴ
ဆီ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ငံျပာရည္
မန္က်ည္းမွည့္အရည္
ငါးပိစိမ္းစား
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ
ငရုတ္သီးမႈန္ ႔ တို႔ပါပဲ။

အရင္ဆံုး မုန္လာဥ ကို သင္ျပီး၊ တေစာင္းေလးေတြ လွီးပါ။ ၾကက္သြန္
ျဖဴ၊ နီ ကိုလဲဆီသပ္ဖို႔ ေထာင္းထားရပါမယ္။ ဆီအိုးတည္ျပီး ၾကက္သြန္
ျဖဴ၊ နီ  ႏွင့္ နႏြင္းအနည္းငယ္ကိုဆီသပ္ပါ။ အနံ႔ ေမႊးျပီး ေရႊ၀ါေရာင္ သန္း
လာလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး လွီးထားတာကို ထည့္ပါ။ တဆက္တည္း အေရာင္
တင္ ငရုတ္သီးမႈန္႔ ပါထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး က အရည္ေလးေတြ ခမ္းျပီး
ဆီျပန္လာရင္ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငံျပာရည္ ထည့္ပါ။ လွီးထားတဲ့ မုန္လာဥေလးေတြပါ
ထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ ႏွင့္ မန္က်ည္းမွည့္ေဖ်ာ္ရည္ ႏွင့္တကြ
ငါးပိစိမ္းစား ကြမ္းသီးလံုးေလာက္အရြယ္ထည့္ပါ။ အဖံုးအုပ္ထားျပီး၊
မုန္လာဥ က်က္လာတဲ့အထိ ေရထည့္ျပီးခ်က္ေပးရပါမယ္။ အေပါ့အငံ
ျမည္းျပီး ငံျပာရည္လုိလွ်င္ထပ္ထည့္ပါ။ ၾကိဳက္တတ္လွ်င္ နံနံပင္၊
ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြ အုပ္လို႔ ရပါတယ္။

မုန္လာဥခ်ဥ္ဟင္းကို အထက္ပါနည္းအတိုင္း ပုဇြန္ေျခာက္အစား၊
ငါးကို ဆား ၊ နႏြင္း နယ္ျပီးလဲ ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။

1 comments:

မဆုမြန္ said...

မုန္လာဥခ်ဥ္ရည္ ဟင္းေလးက စားခ်င္စရာေလးပဲ
ငါးခူေၾကာ္ေလးနဲ့ဆို ရွယ္ပဲေနာ္