အာလူး ပုဇြန္ဟင္း
ဒီေန႔ေတာ အာလူးပုဇြန္ဟင္းေလးခ်က္ဖို႔ စီစဥ္ထားပါတယ္။ အာလူး ကုိ
မခ်က္ခင္ ျပဳတ္ထားရပါမယ္။ ပုဇြန္ကိုေတာ့ အခြံေတြႏႊာျပီး၊ သင္ထား
ရပါမယ္။
အာလူး ပုဇြန္ဟင္းအတြက္လုိအပ္တဲ့ အရာေတြကေတာ့
ပုဇြန္
အာလူး
အေရာင္တင္ငရုတ္သီးမႈန္႔
နႏြင္း
ငံျပာရည္
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
နံနံပင္
ငရုတ္သီးစိမ္း
မဆလာအနည္းငယ္ တုိ႔ပါပဲ။
အာလူးကို က်က္ေအာင္ျပဳတ္ထားရပါမယ္။ သိပ္မေပ်ာ့ခင္မွာပဲ
ခ်လုိက္ျပီး၊ အေနေတာ္ေလးေတြ တုံးထားပါ။ ပုဇြန္ကိုေတာ့ ဆား
ႏွင့္ နႏြင္းနယ္ထားရပါမယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ကို ေထာင္း
ထားျပီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အတံုးေလးေတြလွီးထားပါ။
ခ်က္မည့္ အိုးထဲသို႔ ဆီထည့္ျပီး ၊ ဆီက်က္လာလွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ
ဆီသပ္ပါ။ အနံသင္းလာလွ်င္ အေရာင္တင္ ငရုတ္သီးမႈန္႔ထည့္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါ တဆက္တည္းထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ
ေက်ျပီး လိပ္လာလွ်င္၊ အာလူးျပဳတ္ထားတာထည့္ပါ။ ေရအနည္းငယ္
ထည့္ျပီး အားလူးကို ခ်က္ပါ။ ငံျပာရည္၊ မဆာလာတို႔ကိုထည့္ပါ။
အေပါ့အငံျမည္းျပီး အာလူးထဲသို႔ ဟင္းအႏွစ္အရသာစိမ့္၀င္သည္အထိ
ခ်က္ရပါမယ္။
အားလူးအနည္းငယ္ေပ်ာ့လာလွ်င္၊ ပုဇြန္ထည့္ပါ။ ေရလိုလွ်င္ ေရအနည္း
ငယ္ထည့္ပါ။ ပုဇြန္ကို ၾကာၾကာခ်က္လွ်င္ မာသြားတတ္ပါတယ္။ ပုဇြန္
ေလးေတြေကြးလာလွ်င္ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းအုပ္ျပီးအိုးကို မီးပိတ္လို႔
ရပါျပီ။
20:21
|
Labels:
ပုဇြန္,
အာလူး ပုဇြန္ဟင္း
|
You can leave a response
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment