ပင္လယ္စာထုပ္
ယိုးဒယား Seafood packet ဆိုတဲ့ ခ်က္နည္းေလးကို စိတ္၀င္စားတာနဲ႔
တရက္ စမ္းၾကည့္ျဖစ္ပါတယ္။ ထူးထူးဆန္းဆန္း ေဆာ့ရမယ္ဆို စိတ္အား
ထက္သန္တာနဲ႔ အပ်င္းေျပလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ ပါ၀င္တဲ့ အမယ္ေတြကလဲ
ရွာရသိပ္ခက္ခက္ခဲခဲ မဟုတ္လို႔၊ ရွင္မင္းမၾကာခဏလုပ္စားျဖစ္မယ့္ အစား
အေသာက္တမ်ဴိးပါပဲ။ ေရေႏြးေငြနဲ႔ ေပါင္းရျပီး၊ ဆီေၾကာ္မဟုတ္တဲ့အတြက္
အဆီအအိမ့္ မစားခ်င္ သူမ်ားအတြက္ပါ သင့္ေလ်ာ္လွပါတယ္။
ပင္လယ္စာထုပ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့
ပုဇြန္ အလတ္ ၁၀ေကာင္
ဂဏန္းအတု ၆ ေခ်ာင္း
မွ်စ္ လက္တဆုပ္စာခန္႔
ႏွမ္းဆီအနည္းငယ္
ၾကက္သားအမႈန္႔ တဇြန္း
ငံျပာရည္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္
ဂ်င္းလက္တဆစ္
ၾကက္သြန္ျမိတ္
နံနံပင္
Rice sheet ၁၂ ရြက္တို႔ပါပဲ။
အရင္ဆံုး အဆာေတြျဖစ္တဲ့ မွ်စ္၊ ဂဏန္း တို႔ကို အေခ်ာင္းေလးေတြခပ္
ေသးေသးလွီးရင္း ဖယ္ထားပါ။ ပုဇြန္ကိုလဲ အတံုးခပ္ေသးေသးေလးေတြ
တံုးပါ။ ပန္းကန္ ၾကီးၾကီးတခုထဲမွာ မွ်စ္ ၊ ပုဇြန္၊ ဂဏန္း၊ ငံျပာရည္၊ ပဲငံျပာ
ရည္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဂ်င္းတို႔ကို ေရာေမႊပါ။ ၾကက္သားမႈန္႔ အနည္းငယ္
ပါထည့္ပါ။ အားလံုး သမေအာင္ ေမႊျပီးလွ်င္ အထုပ္ေလးေတြထုပ္ဖို႔ အခ်ိန္
တန္ပါျပီ။
အထုပ္ေလးေတြမထုပ္ခင္ ေရေႏြးဆူဆူတည္ထားပါ။ ေပါင္းမယ့္အိုးခြက္ကို
အသင့္လုပ္ထားပါ။ ရွင္မင္းကေတာ့ ေပါက္စီ၊ ဒင္းမ္ဆန္းေပါင္းတဲ့ ၀ါးခြက္
ေလးနဲ႔ အဖံုးေလးကို သံုးပါတယ္။ ခြက္ေလးထဲမွာ Kitchen foil သို႔မဟုတ္
ငွက္ေပ်ာဖက္ ခင္းထားေပးပါ။
တဘက္က ေရေႏြးသပ္သပ္ တည္ထားျပီး၊ Rice sheet ကို မထုပ္ခင္
ေရေႏြးထဲမွာ ၃စကၠန္႔ ခန္႔ ႏွစ္လိုက္ပါ။ သန္႔ျပန္ ႔တဲ့ အခင္းတခုေပၚ
မွာ Rice sheet ကို ခင္းျပီး၊ အဆာ ေတြကို အလည္တည့္တည့္တြင္
ပံုထည့္ပါ။ ဇြန္းၾကီးတဇြန္းပမာဏ ခန္႔ ခပ္ထည့္ပါ။ ေလးေထာင့္ ပုံစံ အ
ထုပ္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ထုပ္ပါ။ အထုပ္ေလးေတြရဲ ႔ပါးတဲ့ မ်က္ႏွာျပင္ကို
အေပၚဘက္ထားျပီး အုိးထဲမွာ ၆ မိနစ္ ကေန ၈မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းပါ။ အထဲက
အဆာေတြ က်က္သြားတဲ့အထိေပါင္းရမွာျဖစ္ပါတယ္။
အဆာေတြ က်က္ေလာက္ျပီဆိုလွ်င္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ နံနံပင္တို႔ ျဖဴးျပီး
အလွဆင္ႏိုင္ပါတယ္။ ပင္လယ္စာထုပ္ကို မိမိတို႔ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ
အခ်ဥ္ေလးနဲ႔ တို႔စားႏိုင္ပါတယ္။
မွတ္ခ်က္။ အထုပ္ေလးေတြကို မေပါင္းခင္မွာ တခုနဲ႔ တခု နည္းနည္းစီျခား
ျပီးထည့္ရပါမယ္။ သို႔ မွသာ ေပါင္းတဲ့အခါမွာ ပြလာျပီး တခုနဲ႔ တခု မကပ္
မွာျဖစ္ပါတယ္။ ေပါင္းေနစဥ္ ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္ကိုလဲ သုပ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။
23:49
|
Labels:
Thai food,
ပင္လယ္စာထုပ္
|
You can leave a response
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
rice sheetနဲ႔မထုပ္ခင္..၃စကန္႔ေရစိမ္ရမွာ..ဘာကိုလဲ..
rice sheetကုိလား.. ခြက္ကိုလား သိပ္မရွင္းလို႔။ စမ္းႀကည္႔ခ်င္တယ္။
စားေကာင္းမယ္႔ပုံေလးေနာ္။
rice sheet ကိုစိမ္ရတာပါ မမြန္ေရ။
မရွင္း မရွင္းျဖစ္သြားတာ ေဆာရီးေနာ္။
ခုျပင္လိုက္ျပီ။ :D
Post a Comment