မွ်စ္နဲ႔ ရွမ္းနံနံ ေၾကာ္

ဒီေန႔ေတာ့ နလန္ထူခါစ သူငယ္ခ်င္းေလးက ပူပူစပ္စပ္စားခ်င္တယ္ဆို
တာနဲ႔ မွ်စ္နဲ႔ ရွမ္းနံနံ ေၾကာ္ေလးကို ေၾကာ္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ရွမ္းနံနံကို saw-leaf herbs လို႔ေခၚပါတယ္။



လိုအပ္မယ့္အရာေတြကေတာ့

မွ်စ္
ရွမ္းနံနံ
ငရုတ္သီးစိမ္း
ဂ်င္း
ဆီ
ငရုပ္သီးမႈန္႔
ၾကက္သာအမႈန္႔ (သို႔မဟုတ္) Knorr တတုံးတို႔ပါပဲ။

မွ်စ္အတံုးလိုက္ ကို အေခ်ာင္းေလးေတြ လွီးပါေနာ္၊ ရွင္မင္းကေတာ့ လွီးျပီးသား
အထုပ္ကို ၀ယ္ပါတယ္။ ဂ်င္းလက္တဆစ္ေလာက္ကိုလဲ ေထာင္းျပီး အရည္ယူ
ထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ရွမ္းနံနံကိုေတာ့ ပါးပါးေလးလွီးထားပါ။ အားလံုးအဆင္
သင့္ျဖစ္ျပီဆိုလွ်င္ ဆီတည္ထားတဲ့အိုးထဲကုိ မွ်စ္ထည့္ပါ၊ တဆက္တည္းၾကက္
သားမႈန္႔၊ ဂ်င္းရည္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔တို႔ကိုထည့္ပါ။ အဓိက စပ္စပ္ေလးျဖစ္ခ်င္တာ
မို႔ ဂ်င္းရည္ ရဲ ႔ အပူ ၊ ငရုတ္သီးရဲ ႔ အစပ္တို႔ကို ယူထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ အစပ္
မစားႏိုင္တဲ့သူေတြကေတာ့ ေလ်ာ့ထည့္လို႔ရပါတယ္။ မွ်စ္ႏူးေလာက္ျပီဆိုလွ်င္
ငရုတ္သီးစိမ္း နဲ႔ ရွမ္းနံနံကိုထည့္ပါ။ ရွမ္းနံနံ က်က္သြားေလာက္လွ်င္ မီးပိတ္
လို႔ရပါျပီ။ ဆားအေပါ့အငံျမည္းျပီး ေပါ့ေနလွ်င္ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။

မွ်စ္ႏွင့္ရွမ္းနံနံေၾကာ္ကို ထမင္းပူပူေလးႏွင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
အခိုးအေငြ ႔ ပြင့္ခ်င္တဲ့ သူငယ္ခ်င္းေလးကေတာ့ တရွဴးရွဴးနဲ႕ စားျပီး  သေဘာ
ေတြ႔ေနေလရဲ ႔။

2 comments:

ကလိုေစးထူး said...

မနက္ေစာေစာမွာ အဲဒီမွ်စ္ေၾကာ္နဲ႔ ထမင္းပူပူေလး စားရရင္ အေတာ္အရသာရိွမယ့္ သေဘာရိွတယ္။ :)

Shinmin said...

အခိုးပြင့္ သြားေစရမယ္။ :D