ေျပာင္းဖူးေထာင္းေၾကာ္

အိမ္မွာသက္သတ္လြတ္ အျမဲ စားေနတဲ့ညီမေလး ရွိေနေတာ့ တခုမဟုတ္တခု
စီစဥ္ေပးရပါတယ္။ အခ်ဥ္ေတြ ၊ အစပ္ေတြ ခ်က္ေနက်ထက္ အခ်ဴိအဆိမ့္အရ
သာေလးေျပာင္းခ်က္ဖို႔ စီစဥ္ရာက ေျပာင္းဖူးေထာင္းေၾကာ္ကို စဥ္းစားမိပါေတာ့
တယ္။

ေျပာင္းဖူးေထာင္းေၾကာ္အတြက္လိုအပ္ေသာ အရာမ်ားမွာ

ေျပာင္းဖူး
ၾကက္သြန္နီ
ဆီ
သၾကား
ႏြားႏို႔
ဆား

ေျပာင္းဖူးအဖူးလိုက္ဆုိလွ်င္ ေရေဆးျပီး  ဓါးနဲ႔ ျခစ္ခ်ရပါမယ္။ ရွင္မင္းကေတာ့
လြယ္ကူတဲ့ Frozen အထုပ္ကို၀ယ္ျပီး မေၾကာ္ခင္ခဏထုတ္ထားပါတယ္။
ခဲေနရင္ Microwave နဲ႔ အနည္းငယ္အပူေပးျပီး၊ ေျပာင္းဖူးကို ၾကိတ္ပါတယ္။
ၾကိတ္ဖို႔ အဆင္မေျပရင္ေထာင္းလဲ ရပါတယ္။

ၾကက္သြန္နီ တလံုးကိုလဲ မထူးမပါးလွီးထားရပါမယ္။ ဆီအိုးတည္ျပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္
နီ ကို နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဆီသပ္ေပးရပါမယ္။ ၾကက္သြန္နီေတြ ေရႊ၀ါေရာင္
သန္းလာလွ်င္ ေထာင္းထားတဲ့ေျပာင္းဖူး ကိုထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။ မီးအရွိန္ေလွ်ာ့ျပီး၊
ဆား ႏွင့္ သၾကားအနည္းငယ္စီထည့္ေၾကာ္ရပါမယ္။ အိုးမကပ္ေအာင္ ဂရုစိုက္ေပးပါ။
တဆက္တည္း ႏြားႏို႔ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ပါ။ ႏြားႏို႔ မထည့္လွ်င္လည္းရ
ပါတယ္။ ေျပာင္းဖူးၾကက္ေလာက္ျပီဆုိလွ်င္ မီးပိတ္ျပီး အိုးကိုခ်လို႔ရပါျပီ။

လြယ္ကူအဆင္ေျပျပီး ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း ၊ ပဲပုပ္ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္၊ငရုပ္သီးေထာင္း
စတဲ့ အမယ္ေတြနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးပါက ထမင္းအလြန္ျမိန္ပါသည္။

0 comments: