ၾကက္သား ႏွင္ ပဲ (အခ်ဴိခ်က္)

ပါ၀င္ေသာအရာမ်ား

ကုလားပဲ
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ
ဆီ
ဆား
နႏြင္း
ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္၊ အေနာက္)

ကုလားပဲ ကို မခ်က္ခင္ ၁နာရီေလာက္ၾကိဳျပီး ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး စိမ္ထားလွ်င္
ျပဳတ္တဲ့အခါ အခ်ိန္ခဏေလးနဲ႕႔ က်က္သြားပါတယ္။

အရင္ဆံုးၾကက္သားကို  ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္၊ အေနာက္) ၂မ်ဴိး၊ ဆားနဲ႕႔ တကြ နယ္ထား
ထားရပါမယ္။ ၾကက္သြန္နီ ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို မထူမပါးေလးေတြလွီးျပီး နႏြင္းထည့္
ဆီသပ္ရပါမယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ နီ ေတြ အနံ႔ေမႊးလာရင္ေတာ့ နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကို
ထည့္ရပါတယ္။ အသားႏူးလာရင္ေတာ့ ကုလားပဲျပဳတ္ကိုေရာထည့္လိုက္ပါတယ္။ ေရ
အေနေတာ္ထည့္ျပီး မီးခပ္ေအးေအးေလးနဲ႔ ၾကာၾကာႏွပ္ခ်က္လုိက္ပါတယ္။  ဆားအေပါ့
အငံျမည္းျပီး ေရနည္းနည္းစီထည့္ရင္း အသားႏူးအိသြားတဲ့ အထိခ်က္ေပးရပါမယ္။



အထက္ကနည္းအတိုင္း ၀က္နရုိး နဲ႔ ပဲဟင္းကိုလဲ ခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္။

ကုလားပဲအျမန္ျပဳတ္နည္းေ၀မွ်ေပးတဲ့ ေနးတစ္ျမန္မာမွ အနီေရာင္ကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
၀ိုင္ေအအမ္စီဖိုရမ္မွ krystle ရဲ ႔ ၀က္နံရုိးနဲ႔ပဲဟင္း ပို႔စ္ကိုမွီျငမ္းခ်က္ျပဳတ္ပါတယ္။

0 comments: