ငါးျမင္းဆီျပန္
ငါးျမင္းဆီျပန္ကေတာ့အလြယ္ခ်က္ငါးဟင္းေလးပါ။ ငါးျမင္း မရွိလဲ Butterfish အမ်ဴိးအစား
ေတြသံုးလို႔ရပါတယ္။ အသားမ်ားတဲ့ ငါးအမ်ဴိးအစား တိုင္းငါးျမင္းဆီျပန္လိုခ်က္စားႏိုင္ပါ
တယ္။
လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့
ငါး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္နီ
ငရုပ္သီးစိမ္း
အေရာင္တင္မႈန္႔
ဆား
နႏြင္း
နံနံပင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ ေထာင္းထားတာကို ဆီးအိုးပူပူမွာ ဆီသပ္ပါတယ္။
ငါးကိုေတာ့ ဆား၊ နႏြင္း နဲ႕႔ နယ္ထားေပးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ တို႔ အနံ႕႕ ေမႊးလာ
ရင္ အေရာင္တင္မႈန္႔ နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေလးစိပ္စိပ္ထားတာထည့္ပါ။ အေရာင္တင္
မႈန္႔ မီးမကၽြမ္းေအာင္ ေရခပ္စပ္စပ္ေလးထည့္ျပီးခ်က္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ
ေက်ေလာက္ရင္ နယ္ထားတဲ့ငါးကိုထည့္ျပီး၊ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီးဆက္ခ်က္
ပါတယ္။ အေပါ့အငံအတြက္ ငံျပာရည္ေလး ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ ငါးက်က္ေလာက္ျပီ
ဆုိလွ်င္ ငရုပ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းခြဲ၊ နံနံပင္ တို႔ကိုအုပ္ျပီး ၊ ဟင္းအိုးခ်ႏိုင္ပါျပီ။
12:07
|
Labels:
ငါး,
ငါးျမင္းဆီျပန္
|
You can leave a response
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment