ပုဇြန္ေျခာက္ ပန္ကိတ္
ပုဇြန္ေျခာက္ပန္ကိတ္ လုပ္နည္းေလးကို Rasa Malaysia မွာဖတ္မိျပီး ၊ စမ္းၾကည့္
ထားတာပါ။ ေစ်းမသြားျဖစ္၊ ဘာမွလဲ ခ်က္ခ်င္စိတ္မရွိတဲ့ အခါမ်ား လုပ္စားလို႔ အဆင္
ေတာ္ေတာ္ေျပပါတယ္။ ဟင္းခ်က္ရမွာ ပ်င္းေနရင္လဲ အလြယ္တကူ ျမန္ျမန္ ဆန္ဆန္
နဲ႔ လုပ္စားႏိုင္တဲ့ ပုဇြန္ေျခာက္ပန္ကိတ္ေလးပါပဲ။ Pancake ကို အဂၤလိပ္ေတြကေတာ့
နံနက္စာအျဖစ္စားၾကပါတယ္။ ဒီနည္းကေတာ့ Pancake ကို ေအးရွန္း ေတြ နဲ႔ အစပ္
အဟပ္တည့္ေအာင္ ကိုယ္နည္းကိုယ့္ဟန္ျပင္ထားပံုရပါတယ္။
မူရင္း လုပ္နည္းမွာ မိနစ္ ၃၀ ပဲၾကာတယ္ဆိုလို႔၊ စိတ္၀င္စားသြားလဲပါတယ္။ မိနစ္ ၃၀
ဆိုတာ အခ်ိန္တိုတုိေလးရယ္၊ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ ေတြခ်ည္းစားျဖစ္ေနရင္ ဒါေလး
ေျပာင္းလုပ္စားၾကည့္ဖို႔ အၾကံေပးပါရေစေနာ္။
လိုအပ္တဲ့ အရာေတြကလဲ မီးဖိုေခ်ာင္တိုင္းမွာ အလြယ္တကူ ရွိႏိုင္တာေတြပါပဲ။
ၾကက္ဥတလံုး
ဂ်ဴံမႈန္႔တခြက္
ေရတခြက္
ေဂၚဖီတခြက္ ပါးပါးလွီးထားရန္
ပုဇြန္ေျခာက္
ဆား
သၾကား
ငရုပ္ဆီ
အရင္ဆံုး ဂ်ဴံမႈန္႔တခြက္၊ ေရတခြက္ နဲ႔ ၾကက္ဥ တလံုးတို႔ကို ေရာေခါက္ပါတယ္။
ဆားအနည္းငယ္နဲ႔ ၊ သၾကားအနည္းငယ္ ကိုပါထည့္ပါ။ ေဂၚဖီကို ပါးပါးေလးလွီး
ထားျပီးထည့္ပါ။ အားလံုးသမေလာက္ရင္ ၊ ေရေႏြးစိမ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ေျခာက္ကို
ဆယ္ထည့္ပါ။
မႈန္႔ႏွစ္ရည္အသင့္ရျပီ ဆိုလွ်င္၊ ဒယ္ျပားထဲသို႔ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး မႈန္႔ ႏွစ္
ကိုမထူမပါး ဇြန္းနဲ႔ ထည့္ျပီး ျပန္႔ေအာင္ ေၾကာ္ပါ။ တဘက္က ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာ
လွ်င္ တဘက္လွန္ျပီးဆက္ေၾကာ္ပါ။ တျခားတဘက္ပါ က်က္လာလွ်င္ ရပါျပီ။
မိမိတို႔ ၾကိဳက္တဲ့ ငရုပ္ဆီ အခ်ဥ္ နဲ႔ တို႔စားႏိုင္ပါတယ္။
13:42
|
Labels:
Pancake,
ပုဇြန္ေျခာက္ ပန္ကိတ္
|
You can leave a response
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
ဒီေလးခုထဲနဲ႔ေတာ့ ဗိုက္၀မွာ မဟုတ္ဘူးထင္တယ္။ :D
ေရာ ..အဆာေျပ ပါဆို။
Post a Comment