ၾကက္သားပလာတာ
ၾကက္သားဟင္းအတြက္
ၾကက္သား
ကုလားပဲ
ၾကက္သြန္နီ
ငရုပ္သီးမႈန္႔
မဆလာ
ဆီ
ဆား
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္
ဒီေန႔ ေတာ့ အားလံုးအတြက္ၾကက္သားပလာတာ ခ်က္ေကၽြးမယ္လို႔စီစဥ္ထားပါတယ္။
တခ်ဳိ ႔က အားလူး နဲ႔ ခ်က္ၾကသလို၊ ရွင္မင္းကေတာ့ ကုလားပဲေလး နဲ႔ ခ်က္ပါမယ္။
ဟင္းခ်က္ဖို႔ကုလားပဲ ကို ဆားေလးထည့္ျပီး ၁နာရီ ခန္႔ ေရစိမ္ထားပါတယ္။ ဆား ႏွင့္
စိမ္ထားတာေၾကာင့္ အၾကာၾကီး မျပဳတ္ရေတာ့ဘူး။ ပဲ ေရစိမ္ထားတုန္းမွာပဲ ၾကက္သြန္
နီ မထူးမပါးလွီးပါတယ္။ ၾကက္သားကိုေတာ့ ဆား၊ နႏြင္း ေလးနဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။
ကုလားပဲေရစိမ္ထား တာကို ေရ နဲ႔ ဆားေရေတြစင္ေအာင္ေဆးျပီ ဖယ္ထားလုိက္ပါ။
ဒယ္အိုးတခုထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး ၾကက္သြန္နီ၊ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္တုိ႔ ဆီသပ္ပါတယ္။ အနံ႔
ေမႊးလာရင္ ၾကက္သားနယ္ထားတာထည့္၊ ငရုပ္သီးမႈန္႔ ထည့္ျပီး ခ်က္ပါတယ္။ ၾကက္သားေတြ
ျဖဴလာရင္ ျပဳတ္ထားတဲ့ ပဲ ထည့္၊ ေရထည့္ ျပီး အိုးအဖံုးအုပ္ထားပါတယ္။ ခဏေနလွ်င္
မဆလာအနည္းငယ္ထည့္္ အေပါ့အငံျမည္းျပီး ေရ လိုလွ်င္ ေရထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သား
ကိုႏူးႏူး အိအိေလး စားခ်င္လွ်င္ မီးေအးေအးေလးနဲ႔ ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။ ေရလိုလွ်င္ ေရထပ္
ထည့္ျပီး မိမိ တို႔ စိတ္ၾကိဳက္အသားႏူးျပီဆိုလွ်င္ ၾကက္သားဟင္း ရပါျပီ။
ပလာတာ
ပလာတာ ကိုေတာ့ ကုလားဆိုင္ေတြမွာ လုပ္ျပီးသား ၀ယ္လို႔ ရပါတယ္။ မီးအနည္းငယ္နဲ႔
ဆီေလးထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါတယ္။ ဆီေၾကာ္ထားတဲ့ ပလာတာ ကို Kitchen Towel ႏွင့္ ဆီ
စစ္ေပးပါ။
အခ်ဥ္
အခ်ဥ္အတြက္ ၾကက္သြန္နီ (သို႔မဟုတ္) သခြားသီးကို သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး၊ ငရုပ္သီးစိမ္း
ပါးပါးလွီးထည့္ပါ။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္လွ်င္ ေၾကာ္ထားတဲ့ ပလာတာ ကို ဖႊာလိုက္ျပီး ၾကက္သားဟင္း
ေလးေလာင္းျပီး၊ အခ်ဥ္ေလးႏွင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
19:31
|
Labels:
ၾကက္သား,
ၾကက္သားပလာတာ
|
You can leave a response
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comments:
လူ10ေယာက္စာအတြက္ ပါ၀င္သည့္အမယ္ေတြရဲ႕
အေလးခ်ိန္အေရအတြက္ေတြအခ်ိန္အဆကိုထည့္ေရးေပး
ေစခ်င္ပါတယ္.ဥပမာ အိမ္မွာ ဘုန္းႀကီး 10ပါးအတြက္
အလွဴဆြမ္းကပ္ခ်င္ရင္ တြက္ခ်က္ခန္႕မွန္းပီး၀ယ္တတ္ေအာင္ ခ်က္နည္းမ်ားတြင္ေပးေစခ်င္ပါတယ္
Post a Comment