မီးဖိုေခ်ာင္မွတ္ဖြယ္မွတ္ရာ (၄)
(၁) တရုတ္ဟင္းလ်ာေတြခ်က္ဖို႔ အသား အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးရမယ္ဆိုလွ်င္၊ အသား
ကို မခဲတခဲ ျဖစ္ေနခ်ိန္မွာ လွီးရင္ပိုမိုလြယ္ကူပါတယ္။
(၂) အသားကင္တဲ့ အခါမွာ အသားခ်ည္းသက္သက္ ကင္ျခင္းထက္၊ အရုိးပါေသာအသား
ကို ကင္ျခင္းက ပိုအက်က္ျမန္ပါသည္။ အေၾကာင္းမွာ အရုိးက အသားထဲသို႔ အပူရွိန္
ကို ေရာက္ရွိေစျခင္းေၾကာင့္ျဖစ္ပါသည္။
(၃) ဘာဂါအတြက္ အသားျပားကို ႏူးညံ့ေစလိုလွ်င္ ၊ အသားထဲသို႔ ေရခဲေရ ထည့္ႏိုင္ပါသည္။
အသား ၁ ေပါင္လွ်င္ ၊ ေရခဲေရ ေကာ္ဖီခြက္ တ၀က္ခန္႕႕႔ထည့္ႏိုင္ပါသည္။
(၄) ပန္းေဂၚဖီ ခ်က္ျပဳတ္ရာတြင္ အေရာင္ညစ္မသြားေစရန္၊ ႏြားႏို႔ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ခ်က္
ျပဳတ္ႏိုင္ပါသည္။
(၅) အားလူးကို ေရခဲေရ ထဲဲတြင္ နာရီ၀က္ခန္႔ အနည္းဆံုးစိမ္ေပးျခင္းျဖင့္ ၊ အာလူးေၾကာ္တဲ့
အခါ ကၽြတ္ရြမႈကိုေပးပါသည္။
(၆) Salad ျပဳလုပ္ရာတြင္ သံ အိုးခြက္ပန္းကန္မ်ားအစား၊ အျခား သစ္သား၊ ဖန္၊ စေသာ
ပန္းကန္မ်ားကိုသာ အသုံးျပဳပါ။
(၇) ၾကက္သြန္ျဖဴ အခြံႏႊာရခက္ေနပါသလား၊ မိုက္ခရုိေ၀့ဖ္ ထဲတြင္ ၁၅စကၠန္႔ေလာက္အပူေပး
ျပီးခြာလွ်င္ လြယ္ကူသြားပါလိမ့္မယ္။
(၈) ၾကက္ဥျပဳတ္၊ ဘဲဥျပဳတ္ တို႔ကို ဓါးႏွင့္လွီးလိုလွ်င္ ၊ မကပ္ေအာင္ ဓါးကို အရည္ဆြတ္ေပးႏိုင္ပါ
တယ္၊ ဒါမွမဟုတ္ Cooking Spray ကိုျဖန္းေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၉) Celery မ်ားကို လပ္လပ္ဆတ္ဆတ္သိမ္းဆည္းလိုလွ်င္၊
aluminum foil နဲ႔ ထည့္ျပီး ေရခဲေသတၱာ ထဲတြင္ သိမ္းထားႏိုင္ပါသည္။
(၁၀) အားလူးေၾကာ္၊ ငါးမုန္႔ေၾကာ္ ၊ ပါပရာေၾကာ္ စသည့္အေၾကာ္မ်ား ေပ်ာ့သြားလွ်င္ Oven ကို300 F အပူခ်ိန္ ၾကိဳေပးထားပါ။ Baking sheet ေပၚတြင္အေၾကာ္မ်ားကို ျဖန္႔က်ဲေပးျပီး ၅မိနစ္ခန္႔ ထားပါ။ ျပီးလွ်င္အေအးခံျပီး ပလတ္စတစ္ အိတ္ (သို႔မဟုတ္) ဘူးထဲသို႔ ေလလံုစြာထုတ္သိမ္း ထားႏိုင္ပါသည္။
11:05
|
Labels:
မီးဖိုေခ်ာင္ မွတ္ဖြယ္မွတ္ရာ
|
You can leave a response
0 comments:
Post a Comment