မီးဖိုေခ်ာင္မွတ္ဖြယ္မွတ္ရာ (၄)

(၁) တရုတ္ဟင္းလ်ာေတြခ်က္ဖို႔ အသား အေခ်ာင္းေလးေတြလွီးရမယ္ဆိုလွ်င္၊ အသား
     ကို မခဲတခဲ ျဖစ္ေနခ်ိန္မွာ လွီးရင္ပိုမိုလြယ္ကူပါတယ္။

(၂) အသားကင္တဲ့ အခါမွာ အသားခ်ည္းသက္သက္ ကင္ျခင္းထက္၊ အရုိးပါေသာအသား
     ကို ကင္ျခင္းက ပိုအက်က္ျမန္ပါသည္။ အေၾကာင္းမွာ အရုိးက အသားထဲသို႔ အပူရွိန္
      ကို ေရာက္ရွိေစျခင္းေၾကာင့္ျဖစ္ပါသည္။

(၃)  ဘာဂါအတြက္ အသားျပားကို ႏူးညံ့ေစလိုလွ်င္ ၊ အသားထဲသို႔ ေရခဲေရ ထည့္ႏိုင္ပါသည္။ 
      အသား ၁ ေပါင္လွ်င္ ၊ ေရခဲေရ ေကာ္ဖီခြက္ တ၀က္ခန္႕႕႔ထည့္ႏိုင္ပါသည္။

(၄) ပန္းေဂၚဖီ ခ်က္ျပဳတ္ရာတြင္ အေရာင္ညစ္မသြားေစရန္၊ ႏြားႏို႔ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ခ်က္
      ျပဳတ္ႏိုင္ပါသည္။

(၅) အားလူးကို ေရခဲေရ ထဲဲတြင္ နာရီ၀က္ခန္႔ အနည္းဆံုးစိမ္ေပးျခင္းျဖင့္ ၊ အာလူးေၾကာ္တဲ့
     အခါ ကၽြတ္ရြမႈကိုေပးပါသည္။

(၆)  Salad ျပဳလုပ္ရာတြင္ သံ အိုးခြက္ပန္းကန္မ်ားအစား၊ အျခား သစ္သား၊ ဖန္၊  စေသာ
      ပန္းကန္မ်ားကိုသာ အသုံးျပဳပါ။

(၇)  ၾကက္သြန္ျဖဴ အခြံႏႊာရခက္ေနပါသလား၊ မိုက္ခရုိေ၀့ဖ္ ထဲတြင္ ၁၅စကၠန္႔ေလာက္အပူေပး
      ျပီးခြာလွ်င္ လြယ္ကူသြားပါလိမ့္မယ္။

(၈)  ၾကက္ဥျပဳတ္၊ ဘဲဥျပဳတ္ တို႔ကို ဓါးႏွင့္လွီးလိုလွ်င္ ၊ မကပ္ေအာင္ ဓါးကို အရည္ဆြတ္ေပးႏိုင္ပါ
      တယ္၊ ဒါမွမဟုတ္ Cooking Spray ကိုျဖန္းေပးႏိုင္ပါတယ္။


(၉)  Celery မ်ားကို လပ္လပ္ဆတ္ဆတ္သိမ္းဆည္းလိုလွ်င္၊
aluminum foil နဲ႔  ထည့္ျပီး ေရခဲေသတၱာ ထဲတြင္ သိမ္းထားႏိုင္ပါသည္။

(၁၀)  အားလူးေၾကာ္၊ ငါးမုန္႔ေၾကာ္ ၊ ပါပရာေၾကာ္ စသည့္အေၾကာ္မ်ား ေပ်ာ့သြားလွ်င္ Oven ကို300 F အပူခ်ိန္ ၾကိဳေပးထားပါ။ Baking sheet ေပၚတြင္အေၾကာ္မ်ားကို ျဖန္႔က်ဲေပးျပီး ၅မိနစ္ခန္႔ ထားပါ။ ျပီးလွ်င္အေအးခံျပီး ပလတ္စတစ္ အိတ္ (သို႔မဟုတ္) ဘူးထဲသို႔ ေလလံုစြာထုတ္သိမ္း ထားႏိုင္ပါသည္။

0 comments: