တူနာငါးသုပ္ (Tuna Salad)

ပိတ္ရက္မွာ အစားစားတာမ်ားသြားလို႔ ေလ်ာ့စားဖို႔စဥ္းစားေနပါသလား။
ဒါမွမဟုတ္ဘာမွခ်က္ခ်င္စိတ္မရွိ ျဖစ္ေနပါသလား။ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ အသုပ္
တခုခုစားခ်င္ေနပါသလား။ ဒါဆိုရင္ေတာ့ တူနာသုပ္ေလးလုပ္စားဖို႔
အၾကံေပးပါရေစေနာ္။

တူနာသုပ္ ကလြယ္ကူျပီး ၊ ဆီမပါတဲ့အတြက္၊ ျမန္ဆန္တဲ့အျပင္၊ က်န္းမာေရး
နဲ႕ လဲ ညီညြတ္ပါတယ္။ တူနာဘူးေတြကို စူပါးမားကက္ေတြမွာအလြယ္တကူ
၀ယ္လို႔ရႏိုင္ပါတယ္။ ႏွစ္မ်ဴိး ရွိတတ္ပါတယ္။Tuna in Brine and
Tuna in Oil ပါ။ ရွင္မင္းကေတာ့ Brine နဲ႕႔စိမ္ထားတာ ၀ယ္ပါတယ္။
ဆီမၾကိဳက္လုိ႔ပါ။ တခါတေလ Tuna Chunk ရွိသလို၊ Tuna Flakes
အေနနဲ႕ လဲ ၀ယ္ႏိုင္ပါတယ္။ ေခ်ျပီးသား Flakesကိုပဲ ရွင္မင္း၀ယ္ျဖစ္ပါတယ္။



တူနာသုပ္အတြက္ လိုအပ္တာေတြကေတာ့

တူနာ တဘူး
သခြားသီး
ၾကက္သြန္နီ
သံပုရာသီး
ငရုတ္သီးတေတာင့္
ငံျပာရည္ တို႔ပါပဲ။


သခြားသီးကို စိန္ခလုတ္ (သို႔) Cheese ျခစ္တဲ့ဟာနဲ႕ ျခစ္ပါ။ ၾကက္သြန္နီ
ကိုလဲ ခပ္ပါးပါးေလးလွီးျပီး ေရစိမ္ထားပါ။ တူနာဘူးကို ေဖာက္ျပီး၊ ေရေတြ သြန္
လိုက္ပါ။ ေရစစ္လိုက္ျပီး သုပ္မည့္ပန္းကန္ထဲ တူနာ၊ သခြားသီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပဲမႈန္႔ ၊
ငံျပာရည္ ၊ သံပုရာသီး တို႔ကိုလိုသေလာက္ထည့္ျပီး နယ္ပါ။ အေပါ့အငံအေနေတာ္
ဆိုလွ်င္အသင့္ျဖစ္ပါျပီ၊ အေပၚကေန ငရုတ္သီးေတာင့္ေလး ညွပ္ထည့္ပါ။ ထမင္းပူပူ
ေလးနဲ႔ သံုးေဆာင္ရင္ အင္မတန္လိုက္ဖက္လွပါတယ္။




0 comments: