ၾကက္သားကာလသားခ်က္

“ဟိုေကာင္မေလးႏွစ္ေယာက္ ဒီေန႔ ထမင္းေရာစားရဦးမွာလားေဟ့...” ဟု
မမခိုင္ကအိပ္ခန္းထဲမွလမ္းေငါက္လိုက္ေလသည္။ ကြ်န္မႏွင့္ မိဇူး ႏွစ္ေယာက္
သား ဇက္ကေလးေတြပုလို႔ ဟင္းအျမန္ခ်က္ဖို႔ စီစဥ္ၾကေလသည္။ေျပာလဲေျပာခ်င္
စရာပင္ တညလံုး ကိုးရီးယားဇာတ္လမ္းတြဲၾကည့္ျပီးနံနက္ ၁၀နာရီေက်ာ္ မွ
ႏိုးေလသည္။

“ဟဲ့ ငါတို႔ ၁၂နာရီမေက်ာ္ခင္ျပီးပါ့မလား မမ က ဥပုပ္ေစာင့္မွာဟ” မိဇူး က 

တိုးတိုးေလးေျပာသည္။

ကၽြန္မလဲ အရဲစြန္႔ ကာ “အခ်ိန္မွီမွာပါ” ဟု ျပန္ေျပာရင္း ရင္တထိတ္ထိတ္ျဖစ္

လာေလသည္။ႏွစ္ေယာက္သား ေခါင္းခ်င္းတိုက္ကာ အျမန္ခ်က္ႏိုင္ေသာ 
ဟင္းမ်ားကို ၾကံဖန္ရပါေတာ့သည္။ၾကက္သား ကာလသားခ်က္၊ 
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းႏွင့္ ငါးပိရည္တို႔စရာ တို႔ခ်က္ရန္စီစဥ္ရေလသည္။

ၾကက္သားကာလသားဟင္းမွာ အရည္ေရာ၊ အသားေရာ၊ အသီးပါ ပါ၀င္

ေသာေၾကာင့္ ခ်က္ရလြယ္ကူျမန္ဆန္ေသာေၾကာင့္ ကၽြန္မ မၾကာခဏ ခ်က္စားျဖစ္ေသာဟင္းတမ်ဴိးလဲျဖစ္ပါသည္။


ၾကက္သားကို အရုိးအသားေရာကာ အေနေတာ္အတံုးကေလးေတြတံုးရင္း 

ဆား၊ နႏြင္းနယ္ထားလုိက္ပါသည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ တို႔ကို ေထာင္း
ထားကာ၊ ဆီက်က္လွ်င္ ၾကက္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊စပါးလင္၊ ဆား၊ ငံျပာရည္
ႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တု႔ိကို တခါတည္းထည့္ရင္း ဆီျပန္လာေအာင္လံုးရပါသည္။
အနံ႔ေမြးလာလွ်င္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရုိးအသား ႏူးလာသည္အထိတည္

ထားရပါသည္။

အရုိးႏူးလာလွ်င္ အခြံသင့္ျပီး အေနေတာ္စိတ္ထားတဲ့ ဘူးသီးကိုထည့္ရပါမယ္။ 

ဘူးသီး က်က္ရင္ နံနံပင္အနည္းငယ္အုပ္ျပီး ဟင္းအိုးခ်ႏိုင္ပါျပီ။ က်န္သည့္ဟင္း
အမယ္မ်ားမွာ လည္းလြယ္ကူေသာေၾကာင့္အခ်ိန္တိုတိုအတြင္းပင္ ျပီးစီးသြားေလ
သည္။

ထမင္းအိုး အက်က္မွာပင္ ထမင္းပြဲ ႏွင့္ဟင္းအမယ္ စံုစံုလင္လင္ကို အခ်ိန္မွီ

ျပင္ဆင္ျပီးေလသည္။ “ငါ့ညီမေလးေတြ ဒီလိုက်ေတာ့လဲ ေတာ္သားပ”ဲဟု 
မမခိုင္၏ ခ်ီးက်ဴးေနသံမွာ ကၽြန္မတို႔ႏွစ္ေယာက္ အတြက္ အေမာေျပေဆး 
တခုလိုပင္..။ 

3 comments:

Unknown said...

ငါ့ညီမေလးေတြ ဒီလိုက်ေတာ့လဲ ေတာ္သားပဲလို႔ကိုဂ်ဴးကေၿပာရင္ေရာ..ေပ်ာ္မွာလား 8->

Shinmin said...

အမယ္၊ ကုိဂ်ဴးထက္က်ေနာ္က ေတာ္တယ္ဆိုတာ သိျပီးသား။

Unknown said...

shin min ka khu bal mhr nay tr lae ..thi pa ya say ..
so thz for sharing the way of cooking ..
:)