ၾကက္သားငါးပိခ်က္


ၾကက္သားဟင္းေတြခ်ည္းစားရတာ ရုိးလာရင္ ၾကက္သားငါးပိခ်က္ဟင္းေလးက
ခ်က္ရ အဆင္ေျပလြယ္ကူျပီး၊ ထမင္းလဲျမိန္လွပါတယ္။

ဟင္းက်န္ ၾကက္ေၾကာ္၊ ၾကက္သားဟင္း ေတြကိုလဲ ဆက္မစားခ်င္ရင္ ငါးပိခ်က္
လိုခ်က္ထားျပီး သိမ္းထားႏိုင္ပါတယ္။


ၾကက္သားငါးပိခ်က္ ခ်က္မယ္ဆိုရင္ လိုအပ္မွာေတြကေတာ့
ၾကက္သား
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ငါးပိ
ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔
ဆီ
ဆား
မက်ည္းရည္
ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ငရုပ္သီးစိမ္း တုိ႔ပါပဲ။


အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႔ကို တခါတည္း ဆီသပ္ဖို႔
ေထာင္းထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ လွီးထားပါ။
ၾကက္သားကိုေတာ့ ငံျပာရည္ေလးနဲ႔ ျပဳတ္ထားပါ။
အသားက်က္ျပီဆုိလွ်င္ အေအးခံျပီး အရုိး ႏွင့္ အသားကိုႏြင္ပါ။

ဆီအိုးတည္ထားျပီး၊ ဆီက်က္လာျပီဆိုလွ်င္ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
နီကို ဆီသပ္ပါ။ နႏြင္း အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ အနံ႔ေမႊးျပီး ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းလာ
လွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာကိုထည့္ပါ၊ တဆက္တည္း အေရာင္တင္မႈန္႔
ကိုပါထည့္ရင္းဆီသပ္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြလိပ္ျပီး၊ ေၾကလာရင္ ၾကက္သား
ျပဳတ္ ႏႊင္ထားတာကိုထည့္ပါ။ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ နဲ႕ ငါးပိေဖ်ာ္ထားတာကို
ထည့္ေမႊပါ။ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး မိမိၾကိဳက္သေလာက္ အႏွစ္အေနေတာ္
ရလွ်င္ မီးပိတ္ျပီး ၊ ငရုပ္သီးစိမ္းေတြကို တေစာင္းေလးေတြ လွီးထည့္ႏိုင္ပါတယ္။

2 comments:

. said...

ခ်က္ၿပီးၿပီးခ်င္း လာစားတယ္ဗ်ိဳ႔။ ငါးပိပါရင္ summer မွာပဲ ခ်က္ရတာ အဆင္ေျပတယ္။:-)။

Shinmin said...

ဟုတ္တယ္ မ၊ ခုလိုခ်ိန္ေလးပဲ တံခါးဖြင့္ခ်က္ႏုိင္တာ။ :D