ပဲၾကီးႏွပ္
တပတ္တခါ ဆိုသလို သက္သတ္လြတ္စားတတ္တဲ့သူမ်ားအတြက္ အလြယ္တကူ
လဲျဖစ္ ၊ ျမန္လဲျမန္တဲ့ ပဲၾကီးႏွပ္နည္းေလးက အဆင္ေျပလွပါတယ္။
ရွင္မင္းကေတာ့ စူပါမားကက္ေတြမွာ ၀ယ္ႏိုင္တဲ့ Butter Beans ဘူးကိုပဲ ၀ယ္ျပီး
ႏွပ္ျဖစ္ပါတယ္။လိုအပ္တာေတြကေတာ့
* ဆီ
* ဆား
* Butter Beans
* ၾကက္သြန္နီ
* နႏြင္း တုိ႔ပါပဲ။
အရင္ဆံုး ပဲၾကီးဗူးကိုေဖာက္ျပီး ေရေႏြးစိမ္ထားပါတယ္။ ေရေႏြး ခဏ စိမ္ျပီးရင္
အခြံေလးေတြ ခြာလို႔ ပိုလြယ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ တလံုးကို မထူမပါး လွီးျပီး၊
ဆီ ပူပူမွာ ၾကက္သြန္နီ ကို နႏြင္းေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာ
တဲ့အထိ ေၾကာ္ပါတယ္။ က်က္သြားတဲ့ ၾကက္သြန္နီေတြကို ဖယ္ထားရပါမယ္။
က်န္တဲ့ဆီအနည္းငယ္နဲ႕႔ ပဲကို ေၾကာ္ပါ ၊ ေၾကကုန္မွာစိုးရင္ မေမႊဘဲ ဒယ္အိုးကို
သာမၾကာခဏ လႈပ္ေပးရင္းပဲေတြ ႏွပ္တဲ့ အထိေၾကာ္ပါ။ ပဲေတြက ျပဳတ္ျပီးသား
မို႔ အၾကာၾကီးေစာင့္စရာမလိုပါဘူး။ အေပါ့အငံ အေနေတာ္ေလာက္ဆိုရင္
ခ်ျပီး ၊ ခြက္တခြက္ထဲမွာ ထည့္ျပီး အေပၚက ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေတြကိုျဖဴးပါ။
ၾကက္သြန္ေၾကာ္နံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ႔ စားေကာင္းတဲ့ ပဲၾကီးႏွပ္ တခြက္ရပါျပီရွင္။
13:54
|
Labels:
ပဲၾကီးႏွပ္,
သက္သတ္လြတ္
|
You can leave a response
4 comments:
ရွင္မင္း-Butter Beans ဆိုတာလဲ မေတြ႔မိျပန္ဘူး။ တကယ္လို႔ ေတြ႔ခဲ့ရင္ ရန္ကုန္မွာ ပဲႀကီးနဲ႔ဆူးပုပ္ ဟင္းခ်ိဳ ခ်က္သလိုေလး ခ်က္စားလို႔ရရင္ သိပ္ေကာင္းမယ္ေနာ္။ ရလားဟင္။ ရွလြတ္..။ :-)
Butterbean - (aka Haba bean, calico bean, Pallar bean, Burma bean, Guffin bean, Fordhook bean, Hibbert bean, Java bean, Sieva bean, Rangood bean, Madagascar bean, Paiga, Paigya, prolific bean, civet bean and sugar bean) - basically, a type of lima bean; beige in color, creamy, and somewhat, well, buttery in taste; larger than green limas
အေခၚအေ၀ၚမတူတာပါ မေရ၊ ရွိေတာ့ရွိတယ္ မတိုဆီမွာ။
http://www.ochef.com/52.htm မွာ ဖတ္ၾကည့္ပါဦးေနာ္မ။
ပဲၾကီး ဟင္းခ်ဳိခ်က္စားတာကို မေျပာမွ ပဲ ျပန္သတိရတယ္။
မစားရတာ ၾကာေတာ့ ေမ့ေတာင္ေနတယ္ :(
အဲဒီဟင္းခ်ဳိ ေသာက္ခ်င္တယ္။
ဆူးပုပ္ရြက္ေတာ့ မရေလာက္ဘူး ဟီးဟီး။
ဆူးပုတ္ကို ၾကက္ဥနဲ႕ ေၾကာ္စားခ်င္တယ္....
ပဲႀကီးစားခ်င္တယ္ဗ်ိဳ။
စကားမစပ္.. ဘေလာ႔ၿပန္ ၿပင္ထားတာ မိုက္တယ္။
အရင္ကလွတစ္မ်ိဳးလွပါတယ္။
Post a Comment