ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္မွ်စ္ေၾကာ္
တေလာက ဖိုရမ္က မဆမ္းမိ နဲ႕ စကားစပ္မိရင္း၊ အစ္မက ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္
ဘယ္မွာရေၾကာင္းေျပာလာပါတယ္။ ဒါနဲ႕ ရွင္မင္းလဲ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ငတ္
ေနတာ ႏွစ္လခ်ီေနျပီမို႕ ၊ ရွာပံုေတာ္ဖြင့္ခဲ့ပါတယ္။
ရလာေတာ့လဲ ဟုတ္မွဟုတ္ရဲ့လားဆိုျပီး ေမးရေသးတယ္။
အိမ္ျပန္ေရာက္ေတာ့ မွ်စ္တထုပ္၀ယ္ထားတာအဆင္သင့္ရွိေနတာနဲ႕
မွ်စ္နဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္။ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္မွ်စ္ေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့
မွ်စ္ အထုပ္တ၀က္
ခ်ဥ္ေပါင္
ပုဇြန္ေျခာက္ အမႈန္႔၊ အေကာင္
ဆား
ငံျပာရည္
အေရာင္တင္မႈန္႕
နႏြင္း
ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ
ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ ၄ ေတာင့္
အခ်ဴိမႈန္႕ အနည္းငယ္ ပဲျဖစ္ပါတယ္။
ပထမဆံုး ၾကက္သြန္ျဖဴနီကို လွီးထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကိုေတာ့
ေသးေသးေလးေတြ လွီးပါတယ္။ ဆီအိုးတည္ထားျပီး၊ ဆီပူလာရင္
နႏြင္းအနည္းငယ္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ တုိ႔ကို ဆီသပ္ပါတယ္။
အနံ႔ေမႊးလာရင္ ပုဇြန္ေျခာက္ အမႈန္႕ ႔ (သို႔) အေကာင္ ထည့္ပါတယ္။
တဆက္တည္း အေရာင္တင္မႈန္႕ ထည့္ျပီး မွ်စ္ကိုထည့္ပါတယ္။
တခ်ဳိ႕ မွ်စ္ေတြက အနည္းငယ္မာတတ္လို႕ ေရစပ္စပ္ေလးထည့့့္ျပီး
ေၾကာ္ပါ။ မမာရင္ေတာ့ မွ်စ္ထည့္ျပီးမၾကာခင္မွာပဲ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္
ထည့္ျပီး ေမႊပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ဖတ္ေတြ တျဖည္းျဖည္းညိဳလာျပီး ၊
အဆာေတြနဲ႕႔လံုးသြားပါလိမ့္မယ္။ ဆား နဲ႕ ငံျပာရည္ အလို
ရွိသေလာက္ထည့္ျပီး အရည္ေတြ ေျခာက္တဲ့အထိ ေစာင့္ပါ။
အရည္ခန္းလာရင္ ငရုတ္သီးအနီေတာင့္ေလးေတြကို ေဘးတေစာင္း
ေလးေတြ လွီးျပီးထည့္ပါ။ အေပါ့အငံျမည္းျပီး ၾကိဳက္တတ္ရင္ အခ်ဴိမႈန္႔
ထည့္ပါ။ ရွင္မင္းကေတာ့ ဆီခပ္ေျခာက္ေျခာက္ကေလး ေၾကာ္ထားတာ
ကိုႏွစ္သက္ပါတယ္။ ဆီ ခပ္ရႊဲရႊဲ စားခ်င္ရင္ေတာင္ ဆီသပ္ရင္း ဆီမ်ားမ်ား
သံုးႏိုင္ပါတယ္။
ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ ခုလို စားလိုက္ရေတာ့လဲ ျမန္မာျပည္ ကိုအလြမ္းေျပသြား
ျပန္ပါတယ္။
14:37
|
Labels:
ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္မွ်စ္ေၾကာ္,
မွ်စ္,
အရြက္ေၾကာ္
|
You can leave a response
3 comments:
မနာလုိဘူးဗ်ိဳ႔....။ :-)
ဟီး အစ္မေရ၊ ပို႔ေပးလုိက္ရမလား :P
Post a Comment