ကဏန္းမဆလာဟင္း
ဒီေန႔ေတာ့ ကဏန္းမဆလာဟင္းေလး စားခ်င္ေနတာနဲ႔ ခ်က္စားဖို႔ မနက္ကတည္းက
တာစူေနမိပါတယ္။ကဏန္းကို ခ်က္စားရမွာေၾကာက္တာမကိုင္တတ္လို႕ ေနာက္ျပီး
အရွင္ေတြဆိုလဲ မကိုင္ရဲဘူးေလ။ဒါနဲ႕ သန္႔ရွင္းျပီးသား ကဏန္းဘူးကိုတရုတ္ဆိုင္မွာေတြ႕တာနဲ႕
၀ယ္လာခဲ့တယ္။ သူကအေကာင္ေသးတယ္အျပာေရာင္ေလးေတြ။
အေနေတာ္ ပိုင္းျပီးသားဆုိေတာ့ ခ်က္ရတာလဲအဆင္ေျပတယ္။
ကဲကဲ ေလေပါေနတာနဲ႕ ခရီးမေရာက္ဘူး၊ ခ်က္ဖို႕အဆာေတြျပင္ဆင္လိုက္ပါဦးမယ္။လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ကဏန္း ဘူးတ၀က္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃လံုး
ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး တလံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ မႊာ
အေရာင္တင္မႈန္႕
မဆလာ
ဆား၊ ငံျပာရည္
မက်ည္းရည္
နံနံပင္
ငရုတ္သီးစိမ္း တို႔ပါပဲ။
အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္နီ ကို ၾကိတ္ပါတယ္၊ ဒါမွမဟုတ္ေထာင္းပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကိုပါေရာေထာင္းပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ အတံုးေသးေသးေလးေတြလွီးပါ။
မက်ည္းရည္အသင့္ေဖ်ာ္ထားပါ။
ဆီအိုးတည္ထားျပီး နႏြင္းေလး နည္းနည္းထည့္ျပီးၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ဆီသပ္ပါတယ္။
ၾကက္သြန္စိမ္းန႔ံေတြ ေပ်ာက္သြားျပီ၊း၊ ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ
တယ္။ အေရာင္တင္မႈန္႕ထည့္ျပီး မီးအရွိန္နည္းနည္းေလ်ာ့ပါ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ
ေၾကျပီး လိပ္လာရင္ မက်ည္းရည္စပ္စပ္ေလးထည့္ျပီး ခဏထားပါ။
ဆား ၊ ငံျပာရည္တုိ႔ပါ ထည့္ျပီး ခဏေစာင့္ေနပါ။ ဟင္းအႏွစ္ကို ျမည္းၾကည့္ပါ၊ စိတ္
ၾကိဳက္အေပါ့အငံ ရျပီဆိုရင္ ကဏန္ထည့္ပါ။ ေရခပ္စပ္စပ္ေလး ထည့္ျပီး အိုးအဖံုး
အုပ္ထားလုိက္ပါတယ္။ ကဏန္းထဲ ဟင္းအႏွစ္အခ်ဴိဓါတ္ေတြ၀င္သြားတဲ့ အထိ
ဆက္ခ်က္ပါတယ္။ ကဏန္းက်က္ေလာက္ရင္ မဆလာေလး ျဖဴးျပီး ေရနည္းနည္း
ေလးထပ္ထည့္ပါတယ္။ မဆလာအနံ႔သင္းလာရင္ အသင့္ လွီးထားတဲ့ နံနံပင္
ငရုတ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းခြဲထားတာေလး အုပ္လုိက္ပါတယ္။ ခဏတည္ထားျပီး
အေနေတာ္ေလာက္ဆို ဟင္းအိုးမီးပိတ္လိုက္ႏိုင္ပါျပီ။
ခပ္စပ္စပ္ေလးစားခ်င္ရင္၊ ဟင္းခပ္မဆလာေရာ၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔ေရာထားတဲ့ မဆလာ
ပါထည့္ႏုိင္ပါတယ္။ နံနံပင္မၾကိဳက္တတ္ရင္ မထည့္လဲ ရပါတယ္ရွင္။
ထမင္းပူပူေႏြးေႏြးေလးနဲ႕ ကဏန္းမဆလာဟင္းေလး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
09:41
|
Labels:
ကဏန္း,
ကဏန္းမဆလာဟင္း,
ဟင္း
|
You can leave a response
0 comments:
Post a Comment