အုန္းႏို႔ သာကူ
သၾကၤန္အတြက္ သူငယ္ခ်င္းေတြမုန္႔စုစားျဖစ္ၾကတယ္။
တေယာက္ တမ်ဳိးစီခ်က္ၾကရင္း ရွင္မင္းကေတာ့ အုန္းႏို႔သာကူ တာ၀န္ယူရပါတယ္
ကန္စြန္းဥေလးပါရင္ ပိုဆိမ့္တာမို႔ ၾကိဳက္တတ္မယ္ဆိုရင္ ကန္စြန္းဥေလး ကိုေရေဆးျပီး ေသခ်ာျပဳတ္ထားလိုက္ပါေနာ္။
ကန္စြန္းဥေလးေတြရျပီဆိုရင္ အခြံႏႊာျပီး၊ သင့္ေတာ္မယ္ထင္တဲ့ အရြယ္အစားေလးေတြျဖစ္ေအာင္တံုးရပါမယ္။
ရွင္မင္းကေတာ့ လက္တစ္ဆစ္အရြယ္အတံုးေလးေတြတံုးျဖစ္ပါတယ္။
သိပ္ေပ်ာ့ေပ်ာ့ျဖစ္မသြားေအာင္ျပဳတ္ပါ၊ ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့ သာကူ တည္ရင္ ကန္စြန္းဥေတြေပ်ာ္သြာ ေၾကသြားတတ္လို႔ပါ။
သာကူမတည္ခင္ သၾကားအရည္ျကိဳထားပါ။ ေရေႏြးစတည္ထားျပီး သၾကားရည္ ပါေလာင္းထည့္ျပီးတည္ပါ။
ျပီးတာနဲ႕ အုန္းႏုိ႔၁ဘူး ေဖာက္ထည့္ပါ။ ယိုးဒယား ထုတ္တဲ့ အုန္းႏို တဘူးဆို သာကူ တစ္ထုပ္စာအတြက္ အဆင္ေျပပါတယ္။
ေမႊျပီး ပြက္လာရင္ ကန္စြန္းဥ ေတြထည့္ပါတယ္။
တဆက္တည္း မီးအရွိန္နည္းနည္းေလ်ာ့ ထားျပီး သာကူထည့္လိုက္ပါ။
သာကူအေစ့ေလးေတြထဲက အျဖဴေရာင္အဆံေလးေပ်ာက္သြားတဲ့ အထိ ေရနည္းနည္ထည့္ေမႊေနရပါမယ္။
ကပ္မသြားေအာင္လဲ ဂရုစိုက္ရပါမယ္။
စိတ္ရွည္ရွည္ထားျပီး သာကူေစ့ေလးေတြၾကည္လာရင္ အိုးကို မီးပိတ္လို႔ရပါျပီ။
ၾကိဳက္တတ္ရင္ အုန္းသီးျခစ္ထားတာေလးေတြ ျဖဴးစားရင္ အဆင္ေျပလြယ္ကူတဲ့ အုန္းႏို႔သာကူ ေလး ရပါျပီ။
(ထန္းလ်က္လြယ္ရင္ သၾကားေလ်ာ့ထည့့္ျပီး ထန္းလ်က္ရည္ကိုပါထည့္ႏိုင္ပါတယ္။)
16:28
|
Labels:
အခ်ဳိပြဲ,
အုန္းႏို႔ သာကူ
|
You can leave a response
5 comments:
ပံုကိုၾကည့္ၿပီး ေသာက္ခ်င္သြားၿပီ။ သာကူေစ့ကို ဘယ္လိုရွာ၀ယ္ရမလဲ .. ရွင္မင္း။
ဟုတ္ကဲ့ ရွင္မင္းတို႔ဆီမွာေတာ့ တရုတ္ဆိုင္ေတြ၊ ဗီယမ္နမ္ဆိုင္ေတြ
ယိုးဒယားဆိုင္ေတြမွာ ရပါတယ္အစ္မေရ။ အထုပ္ေပၚမွာ SAGO လို႕ေရးထားပါတယ္။ အရြယ္အစား ၂မ်ဳိး ရွိျပီး အျဖဴေရာင္အေသးေလးေတြကို ၀ယ္ရပါမယ္။ ဒီပံုထဲကလိုမ်ဳိးပါ အစ္မ http://www.halicious.co.uk/shop/images/ee_sagoseeds400g.jpg
ေက်းဇူးပဲရွင္မင္းေရ..
သာကူမွတ္လို႔၀ယ္လာတုိင္း
အဆင္မေၿပဘူး။
စကားမစပ္.. မမြန္စာရိုက္စာလုံးေတြက
အေကာင္းပဲ။ ဒါေပမယ္႔
commentမွာ postလိုက္ရင္
စာလုံးေပါင္းေတြ တစ္မ်ိဳးၿဖစ္ေနတယ္။
ေဆာရီးေနာ္။
Thanks for your recipes.
ေက်းဇူးပဲဗ်ာ က်ေနာ္သာကူးေစ့ကိုမေခၚတတ္လို႔တိုင္ပတ္ေနတာ အခုမွအဆင္ေျပသြားတယ္
Post a Comment