၀က္သားဟင္း

၀က္သားဟင္း

တေန႔က၀က္သားဟင္းအျမန္ခ်က္ဖို႕ သူငယ္ခ်င္းပို႕ထားတဲ့ ဦးၾကီးပု စာအုပ္ေလးကို
လွန္ေလွာၾကည့္မိပါတယ္။ ဦးၾကီးပု ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြက ထိထိမိမိနဲ႕ လြယ္ကူ
လို႕မၾကာခဏၾကည့္ျဖစ္ပါတယ္။

၀က္သားကိုသိပ္မခ်က္တတ္တဲ့ ရွင္မင္းအတြက္ေတာ့ အရမ္းကိုလြယ္ကူတဲ့နည္းေလးပါ။
လိုအပ္တဲ့ အ၇ာမ်ားကေတာ့
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ဂ်င္း
၀က္သား
သၾကား
ွဆီ
ပဲငံျပာရည္
ရွာလကာရည္
ငံျပာရည္ တို႕ပဲျဖစ္ပါတယ္။

အရင္ဆံုးဂ်င္းလက္တဆစ္ေလာက္နဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴသံုးဥေလာက္ကိုေထာင္းပါတယ္။
၀က္သားကုိေတာ့ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ၊ ရွာလကာရည္တို႕နဲ႕ခပ္
ျပင္းျပင္းေလးနယ္ထားပါတယ္။ ၀က္သားတံုးကိုေတာ့ မိမိတို႕စားခ်င္သေလာက္အရြယ္
္သင့္ေတာ္သလိုတံုးႏိုင္ပါတယ္။ ခ်က္မယ့္ အိုးထဲမွာ ဆီ ထည့္ျပီး၊ ဆီပူလာတာနဲ႕
သၾကား ၁ဇြန္း ခြဲေလာက္ထည့္ပါ။ (တီးစပြန္းနဲ႕ျဖစ္ပါတယ္။) သၾကားေတြေပ်ာ္ျပီး
အညိဳေရာင္သန္းလာရင္ ၀က္သားနယ္ထားတာကိုထည့္ပါတယ္။ တဆက္တည္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းေထာင္းထားတာထည့္ျပီး။ ေရစပ္စပ္ကေလးထည့္ျပီး အဖံုးဖံုး
ထားႏိုင္ပါ။ ေရနည္းနည္းခမ္းလာရင္ ထပ္ထည့္ျပီး မီးေအးေအးေလးနဲ႕၀က္သား
ႏူးတဲ့အထိတည္ထားပါ။ အေပါ့အငံျမည္းျပီး ၀က္သားႏူးေလာက္ရင္ အရသာ
ရွိျပီးလြယ္ကူတဲ့၀က္သားဟင္းတခြက္ရပါျပီရွင္။


2 comments:

ကလိုေစးထူး said...

ဗိုက္ဆာတာနဲ႔ ဒီထဲမွာ ၀က္သားဟင္း ရိွမွန္းသိလို႔ လာစားတယ္။ အေရးထဲ စီေဘာက္စ္ထဲမွာ ငတ္ၾကီးက်ေနတဲ့လူက ရိွေသးတယ္။ :P

Fu said...

မရွင္မင္းရဲ႕ ဝက္သားဟင္းအခ်ိဳခ်က္ကို ခ်က္စားတာ စားလုိ႔ အရမ္းေကာင္းလုိ႔ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္..