မုန္႔လံုးေရေပၚ



သၾကၤန္တြင္း မုန္႕လုပ္စားတဲ့ ထဲမွာ သၾကၤန္ဆိုရင္ သူမပါမျဖစ္တဲ့ မုန္႕လံုးေရေပၚ ကုိတာ၀န္က်ပါတယ္။
လံုးမယ္သာေျပာရတာ မလံုးျဖစ္တာ ၾကာေပါ့။ အရင္ တႏွစ္ကလံုးတာေတာ့ ဆန္မုန္႕မေကာင္းလို႔လားမသိ
ဆန္စိမ္းေစာ္ေတြနံလို႔။ ထန္းလ်က္ကလဲ လြယ္လြယ္ကူကူရွိတာမဟုတ္ေတာ့ တကယ္စိတ္ညစ္ရပါတယ္။
ဒါေပမဲ့ ဒီတခါေတာ့ ျဖစ္တယ္။ ထန္းလ်က္ေလး ရွိေနတာရယ္ေၾကာင့္ အဆင္ေျပလွပါတယ္။
လိုအပ္တာေတြကေတာ့ ဆန္မႈန္႕ (အေခ်ာ) ဆန္ၾကမ္းမႈန္႕ မဟုတ္ပါဘူး။ ျပီးေတာ့ ေကာက္ညွင္းမႈန္႕၊
ထန္းလ်က္( မရႏိုင္ရင္ ၾကံသကာ)၊ ျပီးေတာ့ အုန္းသီးတလံုး နဲ႔ အုန္းျခစ္တို႕ပါပဲ။

အရင္ဆံုး ဆန္မႈန္႔ နဲ႔ ေကာက္ညွင္းမႈန္႕ တို႕ကို ေရာပါတယ္။ အခ်ဳိးကေတာ့ ဆန္မႈန္႕ တဆ၊ ေကာက္ညွင္း
မႈန္႕ ၁ဆခြဲပါ။ ေရက်က္ေအး အနည္းငယ္ထည့္ျပီးစနယ္ပါတယ္။ မနယ္ခင္လက္ကိုေသခ်ာေဆးျပီး
အ၀တ္သန္႕သန္ျဖင့္သုပ္ပါ။ ေရထည့္လိုက္နယ္လိုက္လုပ္ရင္ မုန္႕ႏွစ္ရေလာက္ထိကပ္လာေအာင္နယ္
ရပါမယ္။ ေရမ်ားသြားရင္ မေကာင္းတာမို႕ ေရကိုခ်ိန္ဆျပီးထည့္ေပးေစခ်င္ပါတယ္။ မုန္႔ႏွစ္ရမရ စမ္းခ်င္ရင္
ေတာ့ မုန္လံုးေရေပၚအေသးစားေလးလံုးျပီး ဆူေနတဲ့ ေရတည္ထားတဲ့ အိုးထဲထည့္ပါ။ ေပၚလာတဲ့ အခါ
ဆယ္ျပီးျမည္းၾကည့္ႏိုင္ပါတယ္။ အရမ္းေပ်ာ့လြန္းရင္ ဆန္မႈန္႕ ထပ္ထည့္ႏိုင္ျပီး၊ မုန္႕ မာလြန္းရင္ေတာ့
ေကာက္ညွင္းမႈန္႕ထည့္ေပးပါ။ မုန္႔လံုးေရေပၚလံုးတဲ့ အခါ သူငယ္ခ်င္းအေပါင္းအသင္းေတြ ၀ိုင္းဖြဲ႕လံုးရတာ
ပို ေပ်ာ္စရာေကာင္းလွပါတယ္။ ထန္းလ်က္ခဲေလးေတြကို အစိပ္ေလးေတြအျဖစ္လွီးထားရပါမယ္။
က်ီစားခ်င္သူပ်ဳိျဖဴမ်ားကေတာ့ ကာလသားေတြကို ငရုပ္သီးစိမ္းထည့္လံုးရင္း အကဲစမ္းတပ္ၾကပါေသးတယ္။
မုန္႔လံုးေရေပၚလံုးေနစဥ္မွာပဲ ေရကို ကၽြက္ကၽြက္ဆူေအာင္တည္ထားျပီး ၊ အဆက္မျပတ္ အုိးထဲကို
ထည့္ေပးသူကထည့္၊ ေပၚလာတဲ့ မုန္႕လံုးေလးေတြကို ဆယ္သူကဆယ္နဲ႕ ေပ်ာ္စရာေကာင္းပါတယ္။
မုန္႔လံုးေလးေတြေရေပၚ ေပၚလာျပီးဆယ္တဲ့ အခါ ေရေအးစိမ္ထားတဲ့ စကာေလးထဲထည့္ထားလိုက္ပါ။
ျပီးမွ စားမယ္ပန္းကန္ထဲ ထည့္ျပီး အုန္းသီးျခစ္ထားတာေလး ျဖဴးရင္း အလွဆင္ႏိုင္ပါတယ္ရွင္။ လြယ္ကူ
အဆင္ေျပတဲ့ စားခ်င္စဖြယ္ မုန္႕လံုးေရေပၚ ျဖဴျဖဴေလးေတြ နဲ႔ ႏွစ္သစ္ကိုၾကိဳဆိုလိုက္ႏိုင္ပါေတာ့တယ္။


3 comments:

နတၳိ said...

အတာအိုးေလး ခဏငွားသြားတြယ္။
မုန္႔လံုးေရးေပၚ အကုန္ စားသြၾးတယ္။

ႏွစ္သစ္မဂၤလာ ၿငိမ္းေအးပါေစဗ်ာ...

Shinmin said...

ဟုတ္ကဲ့ ပါ။မဂၤလာရွိေသာ ႏွစ္သစ္ပါေနာ္။

ThuHninSee said...

ႀဒီတစ္ခါေအာင္ၿမင္တျ႔ပုံပဲ။ မမြန္ဖတ္တာေနာက္က်သြားတယ္။