မီးဖိုေခ်ာင္ မွတ္ဖြယ္မွတ္ရာ (၂)
မီးဖိုေခ်ာင္ မွတ္ဖြယ္မွတ္ရာ (၂)
၁။ ရွင္မင္း တို႕ မီးဖိုေခ်ာင္က ေဘစင္ေတြမွာ မၾကာခဏဆုိသလို ေရမွာပါတဲ့ ထံုးဓါတ္ေၾကာင့္ အျဖဴျဖဴေလးေတြကြက္ေနတတ္ပါတယ္။
ဒီအတြက္ အိမ္တြင္းမီးဖိုေခ်ာင္ သံုး ဟင္းခ်က္စရာ ထဲက ရွာလကာရည္ ကုိအသံုးျပဳျပီး စင္ၾကယ္ေအာင္ တိုက္ခၽြတ္ႏိုင္ပါတယ္။
ေဘစင္ ကို ရွာလကာရည္ နဲ႔ ျဖန္းထားရပါမယ္။ ၁နာရီေလာက္အၾကာမွာ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး အ၀တ္ပိတ္စျဖင့္ ေဆးေၾကာခ်ႏိုင္ပါတယ္။
အဲဒီအခါ အသစ္အတုိင္း သန္႔စင္ေတာက္ပေနတဲ့ ေဘစင္ေလးကိုေတြ႕ရပါမယ္။
ဒီလိုအျမဲ ျဖစ္ေစခ်င္ရင္ ပန္းကန္ေဆးျပီးတိုင္း ေဘစင္သံုးျပီးတိုင္း အ၀တ္စတခုနဲ႔ ေရေတြကိုစင္ေအာင္သုတ္ခ်ျခင္းျဖင့္ သန္႕သန္႕ရွင္း
ရွင္းျဖစ္ေအာင္ ထားႏိုင္ၾကပါျပီ။
၂။ စတီးဇြန္း၊ စတီးပန္းကန္၊ စတီး အိုး စတဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္သံုး အိုးခြက္မ်ားကို သံလြင္ဆီ (Olive Oil) နဲ သုတ္ေပးခ်င္းျဖင့္ အေရာင္တက္လာတဲ့
အျပင္၊ အရာ အစြန္းအထင္းေတြကိုပါ ဖံုးလႊမ္းေပးႏိုင္ပါတယ္။ သံလြင္ဆီ မရွိလွ်င္ Baby Oil ကိုလဲ သံုးႏိုင္ပါတယ္။
၃။ မွန္ေလးေတြၾကည္ေနေစခ်င္ပါသလား၊ သတင္းစာရယ္ ၊ ရွာလကာရည္ ရယ္ ရွိရင္ မွန္ကို ၾကည္ၾကည္လင္လင္ေလးျဖစ္ေအာင္တိုက္ႏိုင္ပါျပီ။
သတင္းစာကို ေရ နဲ႔ ရွာလကာရည္ အျဖဴနဲ႔ ဆြတ္ျပီး မွန္ကိုတိုက္ပါ။ တခဏအတြင္း မွန္ေလးသန္႔ရွင္းသြားပါလိမ့္မယ္။
၄။ မီးဖုိေခ်ာင္ေတာ့မဟုတ္ပါဘူး၊ ေရခ်ဳိးခန္းထဲက ေရခ်ဴိးကန္လန္႔ကာေလးေတြေအာက္နားမွာ မႈိတက္ျခင္း၊ ေဂ်းတက္ျခင္းေတြကို ကာကြယ္ခ်င္ရင္
baby oil ကိုသာသုတ္ထားလိုက္ပါ။ အေရာင္လႊင္ျပယ္တာကိုကာကြယ္တဲ့ အျပင္ ၊မႈိတက္ျခင္းမ်ားကိုပါ ကာကြယ္ေပးပါလိမ့္မယ္။
မွတ္ဖြယ္မွတ္ရာ တခန္းျပီးပါျပီ။ အသံုးတည့္ၾကမယ္လို႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။
03:13
|
Labels:
kitchen tips
|
You can leave a response
1 comments:
ေဘစင္အတြက္ရယ္ ေရခ်ိဳးလိုက္ကာအတြက္ရယ္ အတြက္ေက်းဇူးပဲ။ အ၀တ္နဲ႔အၿမဲတိုက္ေပမယ္႔ သိပ္မေၿပာင္ဘူး။
ွင္မင္းနည္းကို သုံးရမယ္။
bath tabမွာ ေရခ်ိးၿပီးတိုင္း ရွလကာရည္ၿဖန္းေပးရင္
ဂ်ီးတင္တာ သက္သာတယ္။
Post a Comment