Black Pepper Chicken
Black Pepper Chicken
Ingredients (A)
၁။ ငရုပ္ေကာင္း ကို ေလွာ္ျပီးေထာင္းထားပါ
၂။ ခေနာ တစ္တုံး (Knorr chicken cube)
၃။ ျကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ ဂ်င္းေထာင္းထားပါ
၄။ Italian Spices like Basil . Persley etc (မိမိျကိုက္တတ္ေသာ Spice သံုးျပီးနယ္ႏိုင္ပါသည္)
၅။ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္
၆။ ဆား
ျကက္သား ကို အထက္ပါ ingredients A တြင္ပါ၀င္ေသာအဆာမ်ားႏွင့္ နယ္ထားပါ။
ျကက္သြန္နီ ကို ႏွစ္မ်ဴိး လွီးရပါမည္။
အခ်ဴိ့တ၀က္ ကို Chopped ထားပါ။ ( B )
အခ်ဴိုတ၀က္ ကို အစိပ္ျကီးျကီး စိပ္ထားပါ။ ( C )
ျကက္သြန္နီ Chopped (B) လုပ္ထားသည္ မ်ားကိုဆီသပ္ပါ။
အနံေမႊး၍ ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းလာသည့္ အထိေျကာ္ပါ။
ျပီးလွ်င္ နယ္ထားေသာျကက္သားထည့္ျပီး အိုးကပ္ေနသည့္ အထိေျကာ္ပါ..
ထို့ေနာက္ ေရ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။
ငရုပ္သီး အနီ အေျခာက္ေတာင့္ လိုသလိုထည့္ပါ။
ျပီးခါနီး လွ်င္ ျကက္သြန္နီ Chopped လုပ္ထားသည္မ်ား ထည့္ပါ။
(တခ်ဴိ့ က ျကက္သြန္နီ ေပ်ာ့ေပ်ာ့ျကိုက္တတ္ပါသည္ ။ တခ်ဴိ္ိ့က ခပ္မာမာ စားတတ္ျကသည္)
ေပ်ာ့ခ်င္လွ်င္ေရအနည္းငယ္ထည္ျပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။
ေနာက္ဆံုးအေနႏွင့္(Oyster Sauce )ခရုဆီ ထည့္ျပီး ၊ အနံျပင္းခ်င္လွ်င္ Spices ၊ ငရုပ္ေကာင္းမွုံမ်ားထပ္ထည့္၍ စာသံုးႏိုင္ပါျပီ။
23:04
|
Labels:
Black Pepper Chicken,
ၾကက္သား
|
You can leave a response
0 comments:
Post a Comment