၀က္သားနဲ႕မွ်စ္ခ်ဥ္

၀က္သားနဲ႕မွ်စ္ခ်ဥ္



ပါ၀င္ေသာ အရာမ်ား

မွ်စ္ခ်ဥ္

၀က္သား

ၾကက္သြန္နီ ၂ (ဥ)

ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ (ဥ)

ဆီ

ငါးပိ

ဆား

ဆႏြင္း

ငံျပာရည္



ဒါေတြအဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ စခ်က္လို႔ရပါျပီ။ အရင္ဆံုး ၀က္သားကိုအေနေတာ္ တံုးျပီး ဆား၊ ဆႏြင္း နဲ႕

ငံျပာရည္ နယ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္ဥပါးပါးလွီး ထားပါမယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ တဥ ကိုေထာင္း

ထားတာကို ဆီသပ္ပါမယ္။ ခ်က္မယ့္ အုိးထဲကို ဆီထည့္ပါ။ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ

ထည့္လိုက္ပါမယ္။ ေရႊ၀ါေရာင္ ျဖစ္ျပီး အနံ႔ေမႊးလာရင္ ငါးပိကြမ္းသီးလံုးေလာက္ ထည့္ပါမယ္။

ျပီးလွ်င္၀က္သားထည့္ပါတယ္။ အသားထဲက အရည္ေတြခမ္းလာရင္ အနံ႔ေမႊးလာရင္ မွ်စ္ခ်ဥ္

ထည့္ထားတဲ့ အိုးထဲထည့္လိုက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ေရထည့္ မီးနည္းနည္းေလ်ာ့ျပီး ႏွပ္ထားရပါမယ္။

၀က္သားႏူးရင္ မွ်စ္ခ်ဥ္ ဟင္းက်က္ပါျပီ။ ဟင္းနည္းနည္းျမည္းၾကည့္ျပီး ေပါ့ေနရင္ ငံျပာရည္ထည့္ျပီး

ဟင္းအိုးခ်လို႔ရပါျပီ။ ၀က္သား နဲ႕ မွ်စ္ခ်ဥ္ ကို ငါးက်ီးေျခာက္ေၾကာ္၊ ငံျပာရည္ခ်က္၊ ငါးပိေထာင္း

စသည္တို႔နဲ႕ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ပါက ထမင္းျမိန္လွပါတယ္။


0 comments: