ပုဇြန္ မက်ည္းသီးဟင္း
ပုဇြန္ မက်ည္းသီးဟင္း
ရွင္မင္းဆီမွာ ၉၉ ျပားတန္ စာအုပ္အေဟာင္းဆိုင္က ယိုးဒယားဟင္းခ်က္နည္း
စာအုပ္ေလး ရွိပါတယ္။ ပါးပါးေလးေပမယ့္ ယိုးဒယားစာစံုစံုလင္လင္ပဲ ပါတဲ့
စာအုပ္ေလးပါ။ အဲဒီထဲက ပုဇြန္ဟင္းခ်က္နည္းေလး ျမည္းစမ္းခ်က္ၾကည့္မိေတာ့
စားလို႔ေကာင္းတာန႔ဲ မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္ေနာ္။
လိုအပ္တဲ့အရာမ်ားကေတာ့
ပုဇြန္အလတ ္ ၁၅-၂၀
မက်ည္းသီးအႏွစ္
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
သၾကား
ငံျပာရည္
ငရုပ္သီးအပြ ၄ ေတာင့္
ၾကက္သားအမႈန္႕ (သို႔) အခဲ (Knorr)
ပထမဆံုးၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားတာကို ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာတဲ့အထိ
ေက်ာ္ပါ။ ခဏဖယ္ထားလိုက္ပါ။ ေရေႏြးတည္ထားျပီး ေတာ့ မက်ည္းအႏွစ္ရည္ေဖ်ာ္ရပါ
မယ္။ မိမိလိုသေလာက္ကို အဖတ္မ်ားဖယ္ထုတ္ျပီး မက်ည္းအႏွစ္ခ်ည္းသက္သက္ဖယ္
ထားရပါမယ္။
ေစာေစာက ဆီအိုးထဲမွာ ငရုပ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ ၄ ေတာင့္ ကိုေက်ာ္ပါ၊ မီးအရွိန္ကို
ေတာ့ ငရုပ္သီးကၽြမ္းမွာစိုးလုိ႔ေလ်ာ့ထားပါ။ ျပီးတာနဲ႔ သၾကား တီးစပြန္း နဲ႔ ၁ ဇြန္း၊
ၾကက္သားအမႈန္႕ ၁ ဇြန္းေလာက္ကိုထည့္ပါ။ မက်ည္းအႏွစ္ရည္ထည့္ပါ။
ဟင္းအႏွစ္ဆူလာတဲ့အထိေမြေနပါ။ နည္းနည္းဆူလာရင္ ပုဇြန္ထည့္လိုက္ပါ။
ငံျပာရည္ထည့္ျပီး အခ်ဥ္လုိေသးရင္ မက်ည္းႏွစ္ထပ္ထည့္ပါ။
ပုဇြန္က်က္လို႔ ခ်ကာနီးလွ်င္ ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴေက်ာ္ထားတာအုပ္ပါ။
အနံေမႊးေအာင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးထပ္အုပ္ကာ အလွဆင္ႏိုင္ပါတယ္။
ရွင္မင္းကေတာ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္အစား နံနံပင္သံုးပါတယ္။ အားလံုးျပီးရင္ ရယ္ဒီပါပဲ..
ခုဆုိရင္..လြယ္ကူျပီး အခ်ိန္ကုန္သက္သာတဲ့ ပုဇြန္မက်ည္းသီးဟင္းေလးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီေနာ္။
22:01
|
Labels:
Thai food,
ပုဇြန္,
ပုဇြန္ မက်ည္းသီးဟင္း
|
You can leave a response
2 comments:
မရွင္မင္း ေက်းဇူးပဲေနာ္
အပာီး..ပာင္းမခ်က္တတ္ဘူး
ခုပဲမရွင္မင္းေရးတာၾကည္႔ၿပီးခ်က္ၿပီးၿပီ
စားလို႔ေကာင္းပါတယ္
မရွင္မင္း ေက်းဇူးပဲေနာ္
အပာီး..ပာင္းမခ်က္တတ္ဘူး
ခုပဲမရွင္မင္းေရးတာၾကည္႔ၿပီးခ်က္ၿပီးၿပီ
စားလို႔ေကာင္းပါတယ္
Post a Comment