ယိုးဒယားဆီးဖုၾကာဇံသုပ္

ယိုးဒယားဆီးဖုၾကာဇံသုပ္

ဒီၾကာဇံသုပ္ေလးကေတာ့ လြယ္ကူျပီး အဆီမပါတာရယ္၊ စပ္စပ္ေလး မို႔ မိန္းကေလးေတာ္
ေတာ္မ်ားမ်ားအၾကိဳက္ေတြ႕ၾကပါတယ္။
လိုအပ္တဲ့အရာမ်ားကေတာ့
ဆန္ၾကာဇံ
ပုဇြန္
ျပည္ၾကီးငါး
Crab Stick
မိႈေျခာက္ (ၾကြက္နားရြက္)
သံပုရာသီး
ေျမပဲ
ငံျပာရည္
ၾကက္သြန္ျမိတ္
ငရုပ္သီးစိမ္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ၾကက္သြန္နီ

အရင္ဆံုးေျမပဲကိုေထာင္းပါတယ္၊ အရမ္းေၾကသြားေအာင္မဟုတ္ဘဲ စလံုးစခုေလးေထာင္းရင္
ရပါျပီ။ ဆန္ၾကာဇံေတြကို ေရနဲ႔စိမ္ထားလိုက္ပါတယ္။ အသုပ္သုပ္ရင္ထည့္ဖို႕ အဆာေတြ
ပုဇြန္၊ ျပည္ၾကီးငါး တို႕ကိုကိုင္ရပါမယ္၊ ျပည္ၾကီးငါးကေတာ့ အကြင္းေလးေတြလွီးရပါမယ္။
ၾကြက္နားရြက္ကိုေတာ့ အခ်ိန္ေတာ္ေတာ္ၾကာၾကာေရၾကိဳစိမ္ထားႏိုင္ရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။
ေရစိမ္ထားတဲ့ ၾကြက္နားရြက္ကို မထူမပါးေလး ကပ္ေၾကးနဲ႔ညွပ္ပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွင့္ ၾကက္သြန္နီ တုိ႔ကို ပါးပါးလွီးထားရပါမယ္။
ေရေႏြးအိုးတည္ထားျပီး ေစာေစာက ေရစိမ္ထားတဲ့ၾကာဇံကို ေရေႏြးနဲ႔ေလာင္းျပီးစိမ္ထားပါ။
ပုဇြန္ နဲ႔ ျပည္ၾကီးငါး တို႕ကိုလည္း ကြ်က္ကြ်က္ဆူေနတဲ့ ေရေႏြးပူပူမွာခဏစိမ္ထားပါ။
ျပီးတာနဲ႔ အသုပ္သုပ္ဖုိ႔ ဇလံုၾကီးၾကီးထဲကို ၾကာဇံေတြကိုေရစစ္ျပီးထည့္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကြက္နားရြက္၊ပုဇြန္၊ ျပည္ၾကီးငါး ၊ crab stick ၊ သံပုရာသီး၊
ငံျပာရည္ နဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးထားတာတို႕ကိုပါထည္ပါ။
အားလံုးကို ေယာင္းမ နဲ႔အသာအယာေမြျပီး ျမည္းၾကည့္ပါ။ အေပါ့အငံကိုေတာ့ မိမိတို႕သင့္ေတာ္သလို
လုိတိုးပိုေလွ်ာ့ ဆ ထည့္ပါေနာ္။ အစပ္အဟပ္တည့္ရင္ေတာ့ ေစာေစာ က ေထာင္းထားတဲ့ ေျမပဲဆံျဖဴး
လိုက္ပါတယ္၊ လွလွပပေလးျဖစ္ေအာင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးပါ ထပ္ထည့္လိုက္ပါတယ္။
္ အဆင္ေျပလြယ္ကူတဲ့ ယိုဒယားၾကာဇံသုပ္ေလးစားသံုးလို႔ရပါျပီရွင္။

0 comments: