နန္းျပားသုပ္
နန္းျပားသုပ္
ဒီတပတ္ေတာ့ နန္းျပားသုပ္ကေလးစားခ်င္တဲ့စိတ္နဲ႔ မနက္ေစာေစာစီးစီးပဲ
နန္းျပားသုပ္ အတြက္ခ်က္ျပဳတ္ဖို႕ျပင္ဆင္လိုက္ပါတယ္။
လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့
ၾကက္သား
နန္းျပားေခါက္ဆြဲ
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕
ပဲမႈန္႕
ငံျပာရည္
ဆား
ၾကက္ဥ
နံနံပင္
သံပုရာသီး တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။
အရင္ဆံုးၾကက္သားကို အေနေတာ္ေလးေတြတံုးျပီး၊ ဆား နဲ႔ ငံျပာရည္ထည့္ျပီး ျပဳတ္
ပါတယ္။ ၾကက္သားျပဳတ္ရင္းေခါက္ဆြဲျပဳတ္ဖို႕ ေရေႏြးတည္ထားပါတယ္၊ ေရေႏြးဆူ
လာတာနဲ႔ ေခါက္ဆြဲ နဲ႔ ၾကက္ဥ တို႕ကုိတခါတည္းေရာျပဳတ္ထားလိုက္ပါတယ္။
တဆက္တည္း ၾကက္သြန္နီ တခ်ဳိ႕ကို ဟင္းခ်က္ဖို႔အတြက္ chopped လုပ္ပါတယ္။
တခ်ဳိ႕ကိုေတာ့ သုပ္စားရင္ထည့္ဖို႔ ပါးပါးေလးလွီးပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴေလးလဲ chopped လုုပ္ပါ။ ၾကက္သားျပဳတ္ထားတာေလးရေလာက္ရင္
ခ်ျပီးၾကက္သားတုံးေတြဆယ္ထားပါ။ ခဏ အေအးခံထားပါ။
ေစာေစာက ျပဳတ္ထားတဲ့ နန္းျပားေခါက္ဆြဲ ရရင္ တခါ
တည္းခ်လိုက္ပါ ေရေအးနဲ႔ ခဏေဆးခ်ျပီး ေရစစ္ထားလိုက္ပါ။
ၾကက္သားေတြေအးသြားတာနဲ႕ အတံုးေသးေသးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ တံုးပါတယ္။
အရုိးေတြကိုေတာ့ ေစာေစာက ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ထဲ ျပန္ထည့္ပါ။
ၾကက္သားကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ၾကက္သြန္နီ နဲ႕ ဆီသပ္ပါ။ အနံ႔ေမႊးျပီး ေရႊ၀ါေရာင္သန္း
ခါစမွာၾကက္သားႏႊင္ထားတာေလးထည့္ပါ။ အေရာင္တင္မႈန္႕၊ ဆား၊ သၾကားနည္းနည္း
နဲ႕ ၊ ငံျပာရည္တို႕ သင့္ေတာ္သလိုထည့္ပါ။ ဆီျပန္လာျပီး ဟင္းအေပါ့အငံျမည္းျပီး
ခ်ႏိုင္ပါျပီ။
သုပ္စားရင္ ထည့္ဖို႕ နံနံပင္၊ သံပုရာသီး တို႕ကိုလွီးျပီးအသင့္ျပင္ထားပါ။
ေစာေစာက ၾကက္ဥ ကိုလဲ အခြံခြာျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ဟင္းခ်ဳိ ကိုေတာ့ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ေဂၚဖီ စသျဖင့္ ခပ္ျပီး အေပါ့အငံျမည္းျပီး ခဏတည္ထားရင္
ရပါျပီ။ စားခါနီးမွ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕ေလးျဖဴးျပီး ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။
ရွင္မင္းေတာ့ ဘာမွ မရွိလို႕ ၾကက္ဥ တို႕ဟူးထည့္ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီမို႕ နန္းျပားသုပ္ဖို႕ ျပင္ဆင္လိုက္ပါေတာ့မယ္ေနာ္။
နန္းျပားသုပ္ဖို႕ ဇလံုထဲကို တေယာက္စာထည့္၊ ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သားဟင္း
ထည့္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငံျပာရည္၊ ပဲမႈန္႕၊ သံပုရာသီး၊ ငရုပ္သီးမႈန္႕ စသျဖင့္
လိုသလိုထည့္ျပီးနယ္ပါ။ အေပါ့အငံျမည္းျပီး စားမယ့္ပန္းကန္ေလးထဲ ပံုထည့္။
အေပၚ က နံနံပင္ေလးအုပ္ပါ။ ေျခာက္ေနရင္ေစာေစာက ခ်က္ထားတဲ့
ဟင္းခ်ဳိပူပူေလးနဲ့ ေျမာခ်ရင္း အရသာရွိတဲ့ နန္းျပားသုပ္ေလး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ ရွင္။
17:41
|
Labels:
နန္းျပားသုပ္,
အသုပ္,
ေခါက္ဆြဲ
|
You can leave a response
0 comments:
Post a Comment