ျပည္ၾကီးငါးခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္
ျပည္ၾကီးငါးခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္
ခုတေလာ ဘာစားစားစိတ္တိုင္းမက်ဘဲ၊ ဘာခ်က္စားရမွန္းမသိျဖစ္ေနပါတယ္။
တခါတေလ အိမ္မွာရွိတာနဲ႔ ဘယ္လိုဟင္းတခြက္ျဖစ္ေအာင္လုပ္မလဲဆိုတာလဲ
ေခါင္းစားစရာပါ။ ဒါနဲ႔ ထမင္းစာခါနီး မေမ ကို ဘာဟင္းခ်က္လဲလို႕ လွမ္းေမးမိ
လိုက္တယ္။ မေမ က ျပည္ၾကီးငါးနဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္တယ္ဆိုပဲ၊ ဟယ္ စိတ္၀င္
စားသြားျပီ။ ေပ်ာ္ျပီး မေမကို ဟင္းခ်က္နည္း ေျပာျပဖို႕ အပူကပ္ေတာ့
တာေပါ့။
ရွင္မင္းလဲေစ်းမသြားျဖစ္ေတာ့ ဘာခ်က္ရမွန္းေခါင္းစားေနခ်ိန္မွာပါ
လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့ ျပည္ၾကီးငါး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊
ငရုပ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္၊ အေရာင္တင္မႈန္႔၊ ငပိနည္းနည္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႔
နံနံပင္ တို႕ပဲျဖစ္ပါတယ္။
မေမ ေျပာျပတဲ့ထဲမွာ ရွင္မင္းမွာအသင့္ ရွိေနတဲ့ ပစၥည္းေတြမို႕ ျပင္ဆင္ခ်ိန္
သိပ္မရွိဘဲ အလြယ္တကူခ်က္ျဖစ္သြားတဲ့ ဟင္းေလးတခြကပါ။
အရင္ဆံုးျပည္ၾကီးငါး ကိုင္ရပါမယ္၊ ျပည္ၾကီးငါးကိုင္မယ္ဆို အေပၚကေခါင္းနဲ႕
ကိုယ့္ကိုအရင္ ဖယ္ပါ ေခါင္းမွာမွ မွင္ရည္ထုပ္ကို မေပါက္ေအာင္အသာေလး
ဖယ္ထုပ္ရပါမယ္၊ကိုယ္က အရုိးၾကည္ၾကည္ေလးကိုလဲ ဆြဲထုပ္ပါ။
ျပည္ၾကီးငါး အေရခြံေတြကုိလည္းစိတ္ရွည္ရွည္နဲ႔ ဖယ္ထုပ္
ပစ္ရပါမယ္။ ေသခ်ာကိုင္ျပီး ေရနဲ႔ေသေသခ်ာခ်ာထပ္ေဆးပါေနာ္။ အနံ႔ေတြေပ်ာက္
သြားေအာင္ပါ။ ျပီးရင္ အကြင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္လွီးရမွာျဖစ္ပါတယ္။ ဆားေလး
နဲ႔ နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ျပီးတာနဲ႔ ဟင္းခ်က္မယ့္ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႕ကို လွီးပါတယ္။ အဆင္ေျပရင္
ေထာင္းေစခ်င္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လံုးေလာက္ကိုလဲ chopped လုပ္ထားပါ။
အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ ဆီသပ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းလာ
တဲ့အခါ ငံျပာရည္နည္းနည္းထည့္ပါတယ္။ ျပီးတာနဲ႔ ေစာေစာက ျပည္ၾကီးငါးကိုထည့္
ပါတယ္။ ျပည္ၾကီးငါးက အရည္ေတြထြက္ပါတယ္။ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕နည္းနည္း
ထည့္ပါတယ္။ ျပီးတာနဲ႔ ပုဇြန္ငပိ တီးစပြန္း တဇြန္းစာေလာက္ အနံ႔ ရေအာင္ထည့္ျဖစ္
ပါတယ္။ (မေမ ေအာ္ရီဂ်င္နယ္ reciepe မွာ ငပိမပါပါ။) ငပိမၾကိဳက္တတ္သူေတြ ငံျပာရည္
ထပ္ထည့္ျပီးခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းထက္ခ်မ္းခြဲထားတာကို ထပ္
ထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေလးေတြလိပ္ျပီး ေၾကသြားတဲ့အခါ၊အေပါ့အငံျမည္းျပီး ဆားလိုရင္
ဆားထပ္ထည့္ပါ။ ခ်ကာနီးမွာ နံနံပင္ေလး အုပ္ပါ။
အနံ႔ ေမြႊးေမြႊးနဲ႔ ငပိခ်က္ေလးလိုစားလို႔ေကာင္းတဲ့ ျပည္ၾကီးငါးခရမ္းခ်ဥ္သီးခ်က္ေလး စားဖို႕
အသင့္ျဖစ္ပါျပီရွင္။
ဒီဟင္းခ်က္နည္းေလးအတြက္ မေမ၁၁ ကိုေက်းဇူးပါေနာ္။
19:00
|
|
You can leave a response
0 comments:
Post a Comment