ပဲနဲ႔ဟင္းႏုႏြယ္


ပဲနဲ႔ဟင္းႏုႏြယ္

ဟင္းမခ်က္တာၾကာလို႕၊ တေလာကခ်က္ျပီးမတင္ျဖစ္တဲ့ဟင္းေလး ေႏြး ျပီးေရးလိုက္အုန္းမွေနာ္။
တခါတေလ အသားဟင္း မစားခ်င္ ရင္ ဒါမွမဟုတ္ သတ္သက္လြတ္ စားတတ္သူေတြအတြက္
လြယ္လဲလြယ္ျပီး အသားဓါတ္ေလးပါတယ္။ အေရေသာက္ အျဖစ္ထမင္းစားမိန္တဲ့
ဟင္းေလးတခြက္ေပါ့။
ပါ၀င္တဲ့အရာမ်ားကေတာ့
ပဲနီေလး
ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ငရုပ္သီးေျခာက္ေတာင့္
ဟင္းႏုႏြယ္
ဆား

အရင္ဆံုး ပဲနီေလးေရစိမ္ထားပါတယ္၊ ခဏစိမ္ျပီးတာနဲ႔ ပဲနီေလး ကိုျပဳတ္ပါတယ္။
ဟင္းအုိး ဆူက်တတ္လို႕အိုးထဲကို ေယာက္မ ေလးထည့္ထားေနာ္။ မီးလဲသိပ္မျပင္းေစနဲ႔ေပါ့။
ဟင္းအိုးတည္ေနတုန္းေလး ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ လွီးထားပါ။ ဟင္းႏုႏြယ္ကို သဲ၊ ဂဲ မပါ
ေအာင္ ေသေသခ်ာခ်ာ ေဆးေၾကာရပါမယ္။ ပဲျပဳတ္ထားရင္ အိုးကိုမၾကာမၾကာ ၾကည့္ေပးေနာ္။
ပဲေလးေတြ ၾကည္လာရင္ က်က္ေနေလာက္ျပီ၊ တဘက္မွာ ဆီအိုးတည္ရင္း ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ
ကိုဆီသပ္ရပါမယ္။ အနံ႔ေမႊးျပီး ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ငရုပ္သီးအေျခာက္ေတာင့္နဲ႕ ဟင္းႏုႏြယ္
ထည့္လိုက္ပါ။ ဟင္းႏုႏြယ္ကိုေက်ာ္ျပီး ၁ မိနစ္ေက်ာ္ေလာက္ၾကာရင္၊ ဟင္းအုိးထဲကို ထည့္လိုက္ပါေနာ္။
ဆားေလးနည္းနည္းထည့္ျပီး၊ ဟင္းအုိးပြက္တဲ့ အထိထားပါေနာ္၊ ခဏေနရင္ ဟင္းအိုးအေပါ့အငံ
ျမည္းျပီး အိုးခ်လို႕ရပါျပီ။

ပဲဟင္း နဲ႔ ဟင္းႏုႏြယ္ တကယ့္ မူရင္းက ကုလားဟင္းျဖစ္တာေၾကာင့္ တခ်ဳိ႕က Indian Spice ေတြ
ထည့္ခ်က္လို႔လဲျဖစ္ပါတယ္။ ပဲဟင္း အရသာ နဲ႕ လို္က္ဖက္တဲ့ခ်ဳိစိမ့္ေနတဲ့ ဟင္းႏုႏြယ္ ကိုထမင္း
ပူပူေလးနဲ႕စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ အေရေသာက္လည္းျဖစ္၊ အသားဓါတ္လဲရ၊ အရြက္လဲပါတာမို႔
လြယ္ကူျပီး အဆင္ေျပတဲ့ဟင္းခ်ဳိတခြက္ပါ။ ဒီပဲဟင္းေလးကို သရက္သီးသနပ္၊ ပါပလာေၾကာ္၊
ငရုပ္သီးေၾကာ္ စတဲ့ အျမည္မ်ားနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးရင္ လိုက္ဖက္ပါတယ္။



2 comments:

Chan Mya Soe said...

ခ်က္စားၾကည့္ဦးမယ္ ေက်းဇူးဗ်ာ :)

ဘု said...

goodတယ္