ငါးေပါင္း

ငါးေပါင္း

ဆီမပါတာမို႕ က်န္းမာေရးနဲညီညြတ္ျပီး ၊ စားလို႕လဲေကာင္း ၊ လြယ္လဲ လြယ္ကူပါတယ္။
ၾကက္သားစြတ္ျပဳတ္ခ်ည္း စားေနရတဲ့ ဖ်ားနာေနတဲ့သူအတြက္လည္း သင့္ေတာ္တဲ့ ဟင္းေလးတခြက္ပါ။
ငါးကိုအရုိးမ်ားလို႕မစားခ်င္ပါဘူးဆိုတဲ့သူေတြလည္း မေၾကာက္နဲ႔ေနာ္၊ အသားခ်ည္းသက္သက္ေပါင္းမွာမို႕
အရုိးစူးမွာကိုပူမေနရေတာ့ဘူး ..

လုိအပ္မည့္အရာမ်ားကေတာ့
ငါးအသားခ်ည္းသက္သက္ (Cod Fish) ဆိုျပီး၀ယ္လို႕ရပါတယ္။
ပဲငံျပာရည္အၾကည္
ဆား
သၾကား
ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္ျမိတ္
တရုတ္နံနံပင္
ဆီ(ဆီပါမွ ျပည့္စံုတယ္ထင္ရင္ တီးစပြန္း ၂ ဇြန္းစာေလာက္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္)
ေပါင္းရန္(ဇကာ) ဒါမွမဟုတ္ Steamer

ရွင္မင္းဆီမွာေပါက္စီတို႕ဘာတို႕ေပါင္းတဲ့ဇကာေလးရွိပါတယ္၊ အဲဒါေလးထဲမွာပဲ ခြက္ထည့္ျပီးေပါင္း
ပါတယ္။ ေပါင္းမယ့္အိုးကို ေရထည့္ျပီး အသင့္ ေရဆူေအာင္တည္ထားပါ။
အရင္ဆံုးငါးကိုသင့္ေတာ္္သေလာက္အတံုးတံုးျပီး ဆားနဲ႔နယ္ပါ။
ခဏၾကာၾကာနယ္ျပီးရင္ ဆားေတြကိုေရေဆးခ်လိုက္ပါ။ ျပီးရင္ေရစစ္ျပီးအသာဖယ္ထားပါ။
ဂ်င္းလက္ ၂ ဆစ္ေလာက္ကိုအခ်ပ္လိုက္လွီးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေတာ့ မီးျခစ္ဆံေခ်ာင္းေလးေတြအရြယ္ လွီးထားပါေနာ္။
ေပါင္းမယ္ (ေဇာက္နက္တဲ့) ပန္းကန္ထဲ ေစာေစာက လွီးထားတဲ့ထဲက တ၀က္ေလာက္ ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ တို႕ကိုခင္းျပီး
ငါးထည့္ပါ အေပၚ ကလည္းက်န္တဲ့တ၀က္ကိုထပ္ထည့္ပါ။
ေရဆူတာနဲ႔ အဲဒီဇကာေလးကိုအိုးေပၚတင္ထားပါ။ (ေပါင္းတဲ့အခ်ိန္က ၁၅ မိနစ္ထက္ပိုမၾကာတတ္ပါဘူး)
ငါးေပါင္းေနစဥ္မွာပဲ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ကိုေရေႏြးနည္းနည္း သၾကား တီးစပြန္းနဲ႔ တဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး
သၾကာ းအရည္ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေဖ်ာ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျမိတ္ကို အမွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္လွီးျပီးလက္၂ဆစ္ေလာက္ျဖတ္ပါ။
တရုတ္နံနံကုိလဲ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလာက္အတိုင္းအတာကို လွီးပါ။
ေရေႏြးဆူျပီးငါးေပါင္းေနစဥ္ငါးအသားေတြျဖဴလာျပီး တျဖည္းျဖည္းက်က္လာပါလိမ့္မယ္။
ငါးအမ်ဳိးအစားေပၚမူတည္ျပီး ေပါင္းတဲ့အခ်ိန္ၾကာလိမ့္မယ္ထင္ပါတယ္။
၁၅မိနစ္ေလာက္ၾကာတာနဲ႔ မီးမပိတ္ခင္ေလး ေစာေစာက ပဲငံျပာရည္နဲ႔သၾကားအရည္ကိုေလာင္းခ်ပါ။
ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႔ တရုတ္နံနံပင္တို႕ကိုအုပ္ပါ။
ဆီ တီးစပြန္း ၂ ဇြြန္းေလာက္ကို ဒယ္အုိးပူပူမွာ အျမန္မီးေပးျပီး အေငြ႕တက္လာတာနဲ႔
ငါးေပါင္းေပၚကို ေလာင္းခ်လိုက္ပါ။
ဒါဆိုရင္ အရသာရွိျပီး၊ အဆီလည္းနည္းတဲ့ က်န္းမာေရးညီညြတ္တဲ့ ငါးေပါင္းဟင္းရပါျပီရွင္။
္အခ်ဴိအရသာရွိတာမို႕ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ဟင္းအမယ္မ်ားနဲ႔ စားသံုးရင္လိုက္ဖက္ပါတယ္။


0 comments: