ခရမ္းသီးႏွပ္
ခရမ္းသီးႏွပ္
ဒီတပတ္ရုံးပိတ္ရက္၊ေက်ာင္းပိတ္ရက္ ဘာခ်က္ရမွန္းမသိသူေတြအတြက္ ခရမ္းသီးေလးႏွပ္ေပးမယ္လို႕စိတ္ကူးမိပါတယ္။
ခရမ္းသီးႏွပ္ကေတာ့ ျမန္မာအဆန္ဆံုး နဲ့ အလြယ္ဆံုး ဟင္းခ်က္နည္းလို႕ေတာင္ေျပာရမလိုဘဲ။
ခရမ္းသီးရွာရတာ မခက္သလို၊ ပါ၀င္တဲ့အဆာေတြကလဲ အိမ္မွာအသင့္ ရွိေနတတ္တာမို႕ ျမန္လဲျမန္
စားလို႕လဲထမင္းျမိန္တဲ့ဟင္းတခြက္ပါ။
လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့
ခရမ္းသီး ၂ လံုး (ခရမ္းသီး ၂ မ်ဳိး ရွိပါတယ္။ တစ္မ်ဳိးကေတာ့ အေရာင္ရင့္ျပီး ခပ္ၾကီးၾကီး အစားမ်ဳိးပါ၊ ေနာက္တမ်ဳိးကေတာ့
ခပ္ရွည္ရွည္ နဲ႔ ခရမ္းေရာင္ အစားမ်ဳိးပါ) ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ ဒုတိယအမ်ဳိးအစားကို စားတတ္ၾကပါတယ္။ ဒီဘက္မွာေတာ့
တခါတရံမွေတြ႕ရတတ္ပါတယ္။ ႏွစ္မ်ဳိးလံုးေကာင္းပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ခပ္ၾကီးၾကီးအစားမ်ဳိးဆိုရင္ေတာ့ က်က္ေအာင္ နည္းနည္း
ပိုစိတ္ရွည္ရပါမယ္၊ သူက ထူျပီး အလံုးၾကီးလို႕ပါ။
ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႕ (သို႕) ပုဇြန္ေျခာက္အေကာင္
အေရာင္တင္ငရုပ္သီး
ၾကက္သြန္နီ / ၾကက္သြန္ျဖဴ
နႏြင္း
ဆား
(အႏွစ္မ်ားမ်ားလိုခ်င္ရင္ ၾကက္သြန္နီမ်ားမ်ားထည့္ရပါမယ္)
ၾကက္သြန္နီ တုိ႕ကိုစိပ္စိပ္လွီးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္း အျခပ္လိုက္လွီးပါ။
ခရမ္းသီးအစာသြပ္ရန္လက္ကို စင္ၾကယ္ေအာင္ေဆးေၾကာပါ။
ခရမ္းသီး မ်ားကိုေရေဆးျပီး ထိပ္ပိုင္းမွစျပီး ေလးပိုင္းစိပ္ျပီး ထက္၀က္ေက်ာ္္ခန္႔ခြဲပါ၊ အရင္းထိမခြဲဘဲ အစာသြပ္ႏိုင္ရန္အတိုင္းအတာထိ
ခြဲရပါမယ္။ ႏွပ္မည့္ဒယ္အိုးထဲသို႕ပုဇြန္ေျခာက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ဆား၊ နႏြင္း ၊ အေရာင္တင္မႈန္႕ ႏွင့္ ဆီ တို႔ကိုထည့္ျပီးနယ္ပါ။
အဆာေတြသမ သြားရင္ ခရမ္းသီး ထိပ္မွဖြင့္ကာ အဆာမ်ားကိုသိပ္ျပီးထည့္ပါ။ ခရမ္းသီးပံုမပ်က္ရန္ေတာင္ သတိထားထည့္ပါ။
ဒယ္အိုးထဲသို႕ နယ္ထားေသာလက္ကို ေရနည္းနည္းျဖင့္ေလာင္းခ်ျပီးထည့္ပါေနာ္။
ျပီးလွ်င္ ဒယ္အိုးကိုအဖံုးအုပ္၍ မီးေအးေအးျဖင့္ ႏွပ္ထားရပါမယ္။
မၾကာခဏ ဒယ္အိုးမကပ္ေအာင္ ေရနည္းနည္းစီထည့္ျပီး ေနရာေရ႔ြ႕ေပးပါ။ ခရမ္းသီး ႏူးလာတာနဲ႔အမွ် ပံုျပက္တတ္တာမို႕
ဂရုျပဳျပီး ပံုမျပက္ေအာင္ အသာအယာေရြ႕ရပါမယ္။
ခရမ္းသီးမ်ားႏြမ္းျပီး ပုဇြန္ေျခာက္နံသင္းလာလွ်င္ အရသာအသင့္အတင့္ ျမည္းစမ္းျပီး ခ်လိုိ႕ရပါျပီ။
ခရမ္းသီးအၾကီးစားမ်ဳိးဆိုလွ်င္ နည္းနည္းအခ်ိန္ပိုၾကာတတ္ပါတယ္ေနာ္။
ငရုပ္သီးစိမ္းၾကိဳက္တတ္လွ်င္မခ်ခင္ေလး ငရုပ္သီးစိမ္းမ်ား ထက္ျခမ္းခြဲထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
ခရမ္းသီးႏွပ္မွာ အဆိမ့္ ႏွင့္ အခ်ဴိ အရသာ ဓါတ္ရွိေသာေၾကာင့္ မုန္လာဥခ်ဥ္ဟင္း၊ ကန္စြန္းရြက္ခ်ဥ္ဟင္း၊ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ဟင္း စသည့္
ခ်ဥ္ဟင္းရည္မ်ား ၊ ငေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ ၊ ငပိေၾကာ္စသည့္ အငံ ဟင္းအမယ္မ်ားႏွင့္ တြဲဖက္စားသံုးက လိုက္ဖက္ပါသည္။
11:56
|
Labels:
ခရမ္းသီးႏွပ္ ဟင္း ခရမ္းသီး
|
You can leave a response
0 comments:
Post a Comment