ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္
ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္
ဒီတခါ ထမင္းေရာ၊ အသားေရာ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ပါ ပါတဲ့ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္
လုပ္စားရေအာင္။
လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ငါး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ငရုပ္ဆီ
ငရုပ္သီးအေျခာက္ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
ငံျပာရည္
နံနံပင္
သံပုရာသီး
Knorr ၾကက္သားအမႈန့္ (သို႔) Knorr ၾကက္သား အတုံး
ထမင္းျဖဴ တို႔ုျဖစ္ပါတယ္။
အရင္ဆံုးထမင္းကိုခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းခ်က္ေနတုန္းမွာပဲ ထမင္းက်က္ရင္ ေရာရမယ့္
လုိအပ္တဲ့ အဆာေတြကိုအသင့္ျပင္ထားရပါမယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး (အလံုးၾကီး)ေလးငါးလံုးေလာက္ ျပဳတ္ထားရပါမယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံေလး
ေတြအက္လာရင္ ခ်လို႔ ရပါျပီ။ နည္းနည္းေအးေအာင္ ေစာင့္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြြံေတြခြာ
ရပါမယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေစ့ေတြပါ ထုတ္ပစ္ရပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို နည္းနည္းထပ္ေခ်
လိုက္ပါေနာ္။
ငါးကို ဂ်င္း၊ ဆား နဲနဲ နဲ႔ ျပဳတ္ရပါမယ္။ ငါး က်က္တာနဲ့ အေအးခံျပီး အရုိးမ်ားထြင္းျပီး အသား
မ်ားကိုေခ်ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုအ၀ုိင္းေလးေတြလွီးျပီး ဆီခ်က္ ခ်က္ထားရပါမယ္။
အဲဒီအတိုင္းပဲ ငရုပ္ဆီ ဆီခ်က္ကို ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔နဲ႔ခ်က္ပါ။
မီးသိပ္မျပင္းဖို႔ နဲ႔ ငရုပ္သီးမႈန္႔ မကြ်မ္းသြားေအာင္ ဂရုျပဳရပါမယ္။
အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ေနေလာက္ရင္ စနယ္လို႔ရပါျပီ။
ေယာင္းမ ၊ဒါမွမဟုတ္ ဇြန္း ကိုသံုးလို႕ရပါတယ္။
အေရးအၾကီးဆံုးကေတာ့ ထမင္း ပူေနတုန္း နယ္ရမွာပါ။ ထမင္းက်က္တာနဲ႕
ထမင္းကို ဖြေပးပါ။ထမင္း ပူေနတုန္း အေငြ႔ေထာင္းေထာင္း ထေနတုန္းမွာ
နယ္ရမွာျဖစ္ပါတယ္။
ေစာေစာက ေခ်ထားတဲ့ ငါး နဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကိုထည့္ရပါမယ္။
တဆက္တည္း ငရုပ္သီးဆီခ်က္ကိုပါထည့္ပါ။
ၾကက္သားအမႈန္႕ ထည့္ပါ။
ထမင္း ကို အဆာေတြနဲ႔သမေအာင္ နယ္ပါ။ အေပ့ါအငံ ျမည္းရင္း လုိအပ္ရင္ ဆား
နဲနဲထည့္ပါ။ ထမင္းေတြ ပံုစံခြက္ထဲထည့္လို႕ ရေလာက္ေအာင္စီးကပ္လာပါလိမ့္မယ္။
ျပီးတာနဲ႔ မိမိလိုခ်င္တဲ့ ပံုစံခြက္ ထဲကို ထမင္းကိုထည့္ပါ။
မ်ားေသာအားျဖင့္ ဟင္းခ်ဳိခြက္ေလးေတြထဲထည့္္တတ္ၾကပါတယ္။
ထမင္းကိုအတင္းဖိျပီးမထည့္ပါနဲ႔ေနာ္၊ အသာအရာထည့္ျပီးတာနဲ႔ ပန္းကန္းၾကီးၾကီး ၊
ဒါမွမဟုတ္ လင္ပန္း ကိုေရေျခာက္ေနေအာင္ သုတ္ျပီး အေပၚကေန ပံုစံခြက္ကုိ
ေမွာက္ခ်ပါ။
အသာအရာ မ လိုက္ပါ။ လွလွပပ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ ေလးထြက္လာပါလိမ့္္မယ္။
ထမင္းေတြကုန္တဲ့အထိ ပံုသြင္းပါေနာ္။
စားခါနီးမွာ ထမင္းပံုေလးေတြေပၚမွာ နံနံပင္၊ ငရုပ္သီးေျခာက္ေက်ာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဳ
ဆီခ်က္ တိုနဲ႔ျပင္ဆင္ စားသံုးႏိုင္ပါတယ္။ အအီေျပအေနနဲ႔ ထမင္း ေပၚမွာ သံပုရာသီးညစ္
ျပီးေပါ့ေနရင္ ငံျပာရည္စတာေတြ သင့္သလို ထည့္ျပီး ေတာ့လဲစားသံံုးႏိုင္ပါတယ္။
ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ နဲ႔ အတူ တြဲဖက္ စားသံုးဖို႕လိုက္ဖက္တဲ့ အမယ္မ်ားကေတာ့
ရွမ္းခ်ဥ္၊ ဂ်ဳးျမစ္ေၾကာ္ နဲ ပဲပုပ္ေၾကာ္ ၊ ငရုပ္သီးေၾကာ္ နဲ႔ ေရေႏြးျခမ္းတို႕ပဲျဖစ္ပါတယ္။
11:45
|
Labels:
ငါး,
ထမင္း,
ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္
|
You can leave a response
1 comments:
ေက်းဇူးပါ႐ွင္ ၊ ဒါေလး စားခ်င္ေနတာ ဘယ္လိုလုပ္ရမွန္း မသိလို႔ ၊ ခုေတာ့ သိသြားပီ၊
Post a Comment