ကိုရီးယား ေရမန္(Ramen) ေခါက္ဆြဲျပဳတ္


ကိုရီးယား ေရမန္(Ramen) ေခါက္ဆြဲျပဳတ္

ေခါက္ဆြဲျပဳတ္မ်ား လူတိုင္း ျပဳတ္တတ္တာေပ့ါေနာ္။
တခါတေလ ေခါက္ဆြဲျပဳဳတ္ ခ်ည္းစားရတာ ျငီးေငြ႕ၾကမယ္ဆိုရင္ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာေလးျဖစ္ေအာင္
ထည့္ျပဳတ္ရင္ စားရတာလဲေကာင္းျပီး အာဟာရ လဲရတာေပါ့။
ရွင္မင္းက ဟင္းသီးဟင္းရြက္၊ ၾကက္ဥျပဳတ္၊ ဂဏန္းအတုအေခ်ာင္း၊ ကင္းမ္ခ်ီ စတဲ့ အဆာေတြ
အဆင္ေျပသလိုထည့္စားတတ္ပါတယ္။
အဓိက ကေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ေတြထည့္စားတာကို သေဘာက်ပါတယ္။
တကူးတက ဟင္းသီးဟင္းရြက္ စားရမွာ ၀န္ေလးတယ္ဆိုရင္ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ထဲသာ ထည့္စား
လိုက္တာဗီတာမင္လဲရတယ္၊ စားရတာလဲ ပိုေကာင္းပါတယ္။

တေန႕ကေတာ့ ရာသီဥတုကလဲေအး ၊ ဗိုက္ကလဲဆာ တာနဲ႔ မနက္စာေရာ ေန႕လည္စာပါ
ေပါင္းစာမယ္ဆိုျပီးမီးဖိုေခ်ာင္မွာ ေမြေႏွာက္ၾကည့္ပါတယ္၊ ခ်မ္းခ်မ္း နဲ႔မို႕ ပူပူစပ္စပ္ စားခ်င္
ေနတာနဲ႕လြယ္လဲလြယ္ျမန္လဲျမန္တဲ့ ကိုးရီးယား ေခါက္ဆြဲထုပ္ေလး ျပဳတ္စားဖို႔ ျပင္ဆင္
လုိက္ပါေတာ့တယ္။ကိုးရီးယားေခါက္ဆြဲသား က တျခားယိုးဒယား တို႕ မေလးရွားတို႕က
ေခါက္ဆြဲေတြထက္ ေခါက္ဆြဲသားပိုႏူးညံ့ပါတယ္။
ပိုလဲ ပိုထူျပီး၊ ေခါက္ဆြဲထုပ္လဲပိုၾကီးပါတယ္။ ဗိုက္ပို၀တာေပါ့ေနာ္။
တျခား ယိုးဒယားေခါက္ဆြဲထုပ္ေတြထက္ေတာ့နည္းနည္းေစ်းပိုၾကီးပါတယ္။
ရွင္မင္း အၾကိဳက္ဆံုးအရသာေတြက ကင္းမ္ခ်ိ ၊ ဆီးဖု၊ ေဟာပ္အန္စပိုင္းစီး၊ စတဲ့
အရသာေတြပါ။

အရင္ဆံုး ျပဳတ္မယ့္ အုိးထဲ ေရေႏြးတည္ ပါတယ္။ ေရေႏြး ဆူလာျပီဆို ေခါက္ဆြဲ ကို ၂ ေခါက္ခ်ဳိးျပီး
ထည့္ပါတယ္။
တိုတိုစားခ်င္ရင္ သံုးေခါက္ခ်ဳိးလဲရပါတယ္၊ ပံုမွန္ ေခါက္ဆြဲ ကို တူနဲ႔ ဆြဲစားရတာ
သေဘာက်ရင္ေတာ့ မခ်ဳိးနဲ႔ေပါ့ေနာ္။
ေခါက္ဆြဲ ျပဴတ္ေနတုန္း ကို္ယ္ထည့္စားခ်င္တဲ့ အသီးအရြက္ေတြ လွီးခြ်တ္ ေရေဆးလုပ္ပါတယ္။
တခါတေလ ပဲျပားေလးေတြ ထည့္စားရင္လဲ ေကာင္းပါတယ္။
ရွင္မင္းကေတာ့ ပပ္ခြ်ဳိင္ ေတြအသင့္ရွိေနတာနဲ႔ သံုးပိုင္းပိုင္းထည့္လိုက္ပါတယ္။
ခပ္စိမ္းစိမ္းစားခ်င္ရင္ေတာ့ နည္းနည္းေနာက္က်မွ ထည့္ေပ့ါေနာ္။
ျပီးရင္ ေခါက္ဆြဲ ထုပ္ထဲမွာပါတဲ့ အမႈန္႔ထုပ္ေလးေတြထည့္ပါတယ္။
ခ်ခါနီးၾကမွ Crab Stick လို႔ ေခၚတဲ့ ဂဏန္းအတုအေခ်ာင္း ေလး ၂ ေခ်ာင္းထည့္ပါတယ္။

အခ်ဥ္အစပ္ေလး တည့္ေအာင္ က်န္ေနေသးတဲ့ ကင္းမ္ခ်ီေလး ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီး တြဲစား
ျဖစ္ပါတယ္။

ဗိုက္ကလဲဆာဆာ၊ ရာသီဥတုကလဲ ေအး ၊ ေခါက္ဆြဲ ကလဲ အေငြ႕ တေထာင္းေထာင္းနဲ႔ မုိ႕
ွဗိုက္ဆာျပီး ဘာစားရမွန္းမသိျဖစ္ေနသူမ်ား အလြယ္ စားသံုး ႏိုင္ပါျပီ ရွင္...




0 comments: