ငါးနီတူအစပ္ေၾကာ္

ဒီတခါေတာ့လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔ ထမင္းျမိန္ေစတဲ့ ငါးနီတူအစပ္ေၾကာ္ေလး
ေရးပါမယ္။ ငါးနီတူေျခာက္ အထုပ္ေလးေတြကို တရုတ္ဆိုင္ေတြမွာရနိုင္
ပါတယ္။ တခ်ဴိ႔ကေတာ့ ဦးေခါင္းမျဖဳတ္ရေသးပါဘူး။ တခ်ဴိ႔ဆိုင္ေတြမွာေတာ့
သန္႔စင္ျပီးဦးေခါင္းျဖဳတ္ျပီး သားအထုပ္ကေလးေတြ၀ယ္နုိင္ပါတယ္။

ငါးနီတူအစပ္ေၾကာ္အတြက္လုိအပ္မွာေတြကေတာ့

ၾကက္သြန္နီ တဥ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာ
ငရုတ္သီးေျခာက္
ဆား (သိပ္မငန္လွ်င္ထည့္ုနိုင္ပါတယ္။)
ငံျပာရည္အနည္းငယ္

(ဆား နဲ႔ ငံျပာရည္ တို႔မွာ ငါးနီတူအခ်ဴိေျခာက္အတြက္ထည့္နုိင္ပါတယ္။ အကယ္လို႔
အငံဓါတ္ ငါးမွာပါျပီးပါက မထည့္လဲ ရပါတယ္။)

အရင္ဆုံး ၾကက္သြန္နီ အတုံးေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္လွီးပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ကိုလဲ ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။ ဆီအုိးတည္ျပီး ငါးနီတူကိုထည့္ကာအရင္
ေၾကာ္ထားပါတယ္။ ျပီးလွ်င္ ပန္းကန္ သပ္သပ္မွာဖယ္ထားပါ။

က်န္တဲ့ဆီနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ ကို ေၾကာ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ေရႊေရာင္သန္းလာ
လွ်င္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္နီျဖဴ ေၾကာ္ျပီးလွ်င္၊ ေစာေစာက သီးသန္႔
ဖယ္ထားတဲ့ ငါးနီတူထည့္ပါတယ္။ မီးအရွိန္အနည္းဆုံးထည့္ ေလ်ာ့ခ်လုိက္ပါ။
ငရုတ္သီးေျခာက္ထည့္ပါတယ္။ အေရာင္တင္မႈန္႔အနည္းငယ္ အေရာင္လွေအာင္
ထည့္ပါတယ္။ ေနာက္ဆုံးမွာေတာ့ ဆား၊ ငံျပာရည္ တို႔ကို မိမိလိုသေလာက္ထည့္
ပါတယ္။

ငါးနီတူအစပ္ေၾကာ္မွာ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္၊ ကန္စြန္းရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္း စတဲ့ အခ်ဥ္
ဓါတ္ပါေသာ ဟင္းရည္မ်ား၊ ပဲဲနီေလးဟင္းရည္စတဲ့ အဆိမ့္ဓါတ္ပါေသာ ဟင္းရည္
မ်ားနဲ႔ တြဲဖက္စားသုံးပါက အင္မတန္လိုက္ဖက္လွပါတယ္။

 
 

2 comments:

စႏၵကူး said...

ဟုတ္ပါ့ရွင္မင္းေရ.. ငါးနီတူစပ္စပ္ေလး ေၾကာ္တာ အရမ္းေကာင္းတယ္.. အခုေတာ့ မစားရတာ ႏွစ္ေပါင္းၾကာေပါ့...
အရင္က ငါးေသးေသးေလးေတြစားရတာ သနားလို႔။ အေျခာက္ေလးေတြဆိုေတာ့စားတယ္။ အဲဒီငါးက စိမ့္ေနတာ... အရင္တုန္းက မာမီက အဲဒီငါးေလးေတြ၀ယ္၊ ေခါင္းျဖတ္ ရင္ဘတ္က အမဲေလးေတြျဖဳတ္၊ ေရေဆးပီး ေနတစ္ခါထပ္ လွမ္းေသးတယ္.. ျပီးမွဆီနဲ႔ ၾကြပ္ေနေအာင္ေၾကာ္ တာ.. အရမ္းေကာင္းတယ္.. း)

subuueain said...

ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလးနဲ့ နယ္စားခ်င္လိုက္တာ။ မစားၿဖစ္တာၾကာၿပီ။ :)