ေရႊခ်ည္ဆႏြင္းမကင္း

မေဆာင္းနဲ႔တကြ တျခားသူေတြေတာင္းထားတဲ့ ေရႊခ်ည္ဆႏြင္းမကင္းကို
ဦးၾကီးပုစာအုပ္ထဲကအတိုင္း ကူးယူေဖာ္ျပပါတယ္။
ရွင္မင္းခုတေလာ မအားတာမုိ ႔ ေနာက္က်သြားတာကို ခြင့္လႊတ္နားလည္
ေပးၾကပါရွင္။




ေရႊခ်ည္ေကာင္းေကာင္း                       တပိႆာ
သၾကား                                                တပိႆာ ၂၅က်ပ္သား
ေထာပတ္                                             ၁၂ က်ပ္ခြဲဲသား
ဆီ                                                        ၂၅ က်ပ္သား
အုန္းသီး                                                ၅ လုံး
ၾကက္ဥ၊ ဘဲဥ                                         ၈ လုံး
မုန္႔စားေထာပတ္                                   ေပါင္ တစိတ္
ႏြားႏို႔ (သို႔) ႏို႔စိမ္းတဗူး                            ငါးဆယ္သား
သပ်က္သီး                                             ၅ က်ပ္သား
ဘိန္းေစ့                                                ၂ က်ပ္သား

ေရႊခ်ည္ကို အမႈိက္သရုိက္မ်ား ကင္းစင္ေအာင္ ဇကာျဖင့္ ျပာပစ္ျပီး လွ်င္ ဒယ္အိုးတြင္
နီေရာင္လာေအာင္ ေလွာ္၍ ဆယ္ကာ အေအးခံထားပါ။

ၾကက္ဥ ၈ လံုး ကိုလည္း အကာတျခား ၊ အႏွစ္တျခား  ေခါက္ထားပါ။ အုန္းသီး ၅ လုံး
ကိုလည္း ညွစ္ထားပါ။ ျပီးလွ်င္ေရႊခ်ည္၊ ႏြားႏို႔ ၊ ၾကက္ဥ  တို႔ကို သၾကားပါထည့္၍ အရည္
ျပစ္ျပစ္ေဖ်ာ္ပါ။ ၄င္းေနာက္ သံဒယ္အိုးတြင္ ဆီခ်က္ပါ။ ၄င္း ဆီခ်က္ထဲသို႔ ေဖ်ာ္ထားေသာ
ေရႊခ်ည္မ်ား ထည့္ေမႊပါ။ ေရခန္းသြားလွ်င္ သပ်က္သီး ထည့္ေမႊျပီး၊ သမသြားေသာအခါ
ခဏခ်  ဖုတ္မည့္ နႏြင္းမကင္း အိုးတြင္ ထည့္ပါ။ မုန္႔ မ်က္ႏွာျပင္ကုိ ညီေအာင္ညွိ၍ ဘိန္း
ေစ့မ်ား ျဖဴးပါ။ ၄င္းေနာက္ ေထာပတ္ႏွစ္မ်ဴိးကို ေလာင္းထည့္ျပီး ေအာက္မီးအနည္းငယ္
အေပၚမီး မ်ားမ်ားထည့္၍ ဖုတ္ပါ။ အေပၚမွနီေရာင္လာလွ်င္ မီးမ်ားဖယ္ပစ္ရန္ မေမ့ပါႏွင့္၊
သတိျပဴပါ။

0 comments: