ျမိတ္ကတ္ေၾကးကိုက္

ေအာက္တုိဘာလ ၁၁ရက္ေန႔က ကိုဇ ေတာင္းဆိုထားတဲ့ ျမိတ္ကတ္ၾကီးကိုက္ေလး
တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ အဆာေတြ ျပည့္ျပည့္စံုစံုမရွိေသးတာရယ္၊ ရွင္မင္းမအားတာ
ရယ္နဲ႔ အေတာ္ေလးၾကာမွ တင္ေပးႏုိင္တာ ကို အားနာမိပါတယ္။

ေတာင္းပန္ျပီးသကာလ ၊အစားအစာေတြထဲမွာ ျမိတ္ကတ္ေၾကးကိုက္ ဟာ ရွင္မင္း
အႏွစ္သက္ဆံုး အစားအစာတမ်ဴိးပါ။ ရန္ကုန္ အိမ္တြင္းမႈေက်ာင္းနားက ျမိတ္
ေမာင္တိတ္ဆိုင္ကို ငယ္ငယ္တည္းက ခဏခဏ သြားစားျဖစ္ပါတယ္။ ကတ္ေၾကးကိုက္
နဲ႕   အေတာ္ဆင္တဲ့ ညွပ္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို မေလးရွား၊ စကၤာပူစတဲ့  ႏိုင္ငံမ်ားမွာလည္း 
char kway teow အမည္နဲ႔  စားတတ္ၾကပါေသးတယ္။

ကက္ေၾကးကိုက္ ေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့

ညွပ္ေခါက္ဆြဲ
ပဲငံျပာရည္အေနာက္ (ၾကာညိဳ ႔)
ပအုန္းရည္
ပဲျပဳတ္
ၾကက္သြန္ျမိတ္
ပဲတီပင္ေပါင္
ပုဇြန္
ျပည္ၾကီးငါး
ၾကက္ (သို႔ ) ၀က္အူေခ်ာင္း
ၾကက္ဥ
အေရာင္တင္ ငရုတ္သီးမႈန္႔
ဆား တို႔ပါပဲ။


ပဲျပဳတ္အစား green pea ကိုလဲ သံုးႏိုင္ပါတယ္။ ပအုန္းရည္အစား
ရွာလကာရည္ ကိုလဲအစားထိုးႏိုင္ပါတယ္။ အသားကေတာ့ ပုဇြန္
မဟုတ္ဘဲ မိမိၾကိဳက္ႏွစ္သက္တဲ့ ၾကက္သား၊ ၀က္သားတို႔ကိုလဲ
ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။

အရင္ဆံုး ညွပ္ေခါက္ဆြဲ ကို ျပဳတ္ပါတယ္။ သိပ္မေပ်ာ့ခင္ ခပ္မာ
မာ အခ်ိန္ေလာက္မွာ အိုးကိုခ်လိုက္ပါ။ ေၾကာ္တဲ့ အခါမွာ သိပ္
ေပ်ာ့သြားမွာစိုးလို႔ျဖစ္ပါတယ္။ ေရစစ္ျပီး ညွပ္ေခါက္ဆြဲကို
ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ၊ ဆားတို႔နဲ ႔ နယ္ထားလိုက္ပါတယ္။

ဆီ အုိးတည္ျပီး ပဲတီပင္ေပါက္၊ ပုဇြန္ ဆားအနည္းငယ္နယ္ထား
တာတို႔ကို ေရာေၾကာ္ပါတယ္။ ပုဇြန္အနည္းငယ္ေကြးသြားတာႏွင့္
အဆာေတြကိုသပ္သပ္ဖယ္ျပီး ညွပ္ေခါက္ဆြဲ ကို ငရုတ္သီးအေရာင္
တင္မႈန္႔ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေၾကာ္ပါ။ တဆက္
တည္းရွာလကာရည္အနည္းငယ္၊ ဆားအနည္းငယ္ တို႔ကို ထည့္ပါ။
ၾကိဳက္တတ္လွ်င္ ပုဇြန္ငါးပိအနည္းငယ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ ညွပ္ေခါက္
ဆြဲ အေနေတာ္ေလာက္ဆိုလွ်င္ ၊ ေစာေစာက ေၾကာ္ထားတဲ့ ပဲတီပင္
ေပါက္ ႏွင့္ ပုဇြန္တို႔ကိုပါ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ၾကက္ဥေခါက္ထားတာကိုပါ
ေရာေၾကာ္ပါ။ ပဲျပဳတ္ထည့္ပါ။ ေနာက္ဆံုးအေနႏွင့္ ၾကက္သြန္ျမိတ္
၁၀ပင္ေလာက္ကိုလက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႔ အရွည္လွီးထားတာကို ျဖဴးလိုက္ပါ။

ၾကက္အူေခ်ာင္း (သို႔ ) ၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ထားတာကို ကတ္ေၾကးကိုက္
ႏွင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ပါက အလြန္လိုက္ဖက္လွပါတယ္။

5 comments:

ေဆာင္း said...

့ျကက္ဥကို အရင္ သပ္သပ္ မေျကာ္ဘူးလား။ ပဲပင္ေပါက္ေတြ နဲ႕ ေရာေျကာ္ရင္ ျကက္ဥက အနစ္ေတြ ျဖစ္သြားမွာေပ့ါေနာ္။

Shinmin said...

ရွင္မင္း ေတြ႔ဖူးတာေတာ့ ေရာေၾကာ္တာေတြ႔ဖူးလို႔ပါ။
သပ္သပ္ေၾကာ္တာ ပိုၾကိဳက္ရင္ သပ္သပ္ေၾကာ္ထည့္လို႔လဲရပါတယ္ရွင္။

ThuHninSee said...

အိမ္က ဘိတ္သားေႀကာ္တာက်ေတာ႔...
ႀကက္ဥကို သပ္သပ္ေႀကာ္တယ္။ ကင္းမြန္၊ပုစြန္ေၿခာက္၊ ပုစြန္အစိုတစ္ခုခုထည္႔တယ္။
ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ေတာ႔ မထည္႔ဘူး။

Shinmin said...

ဟုတ္လား မမြန္၊ ပုဇြန္ေျခာက္ ေတာ့မထည့္ဖူးဘူး။
ကင္းမြန္နဲ႕ေတာ့စားဖူးတယ္။

ေန႕အိပ္မက္ said...

ကတ္ေၾကးကိုက္က ရွပ္ထည္႕ျပီးေၾကာ္ရင္ အေကာင္းဆုံး.. :D ဒါနဲ႕မမကတ္ေၾကးကိုက္က ဘာလို႕၀ါေနတာလဲဟင္