ယိုးဒယား ငါးဖယ္ေၾကာ္
ယိုးဒယားစားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာ နာမည္ၾကီးလူၾကိဳက္မ်ားတဲ့ ဟင္းရံတမ်ဴိးပါ။
သူ႔ခ်ည္းသက္သက္ကိုလဲ Starter အေနနဲ႔ စားေလ့ရွိပါတယ္။ အခ်ဥ္၊ အစပ္အရ
သာစံုလင္တာမို႔ ခံတြင္းေတြ႔လွပါတယ္။ ယိုးဒယားငါးဖယ္ေၾကာ္ကို ငါးဖယ္ ျခစ္ျပီး
သားနဲ႔ လုပ္လို႔ယူသလို၊ Cod fish စတဲ့ အသားခ်ည္းသက္သက္လႊာေရာင္းတဲ့
ငါးေတြကိုလဲ ၾကိတ္ျပီး သုံးႏိုင္ပါတယ္။
ယိုးဒယားငါးဖယ္ေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့
ငါးဖယ္
တုန္ယန္အခဲ (သို႔ ) တုန္ယန္ဟင္းအႏွစ္ (သို႔ ) Red curry paste
ၾကက္ဥ
ငံျပာရည္
သၾကား
ေကာ္မႈန္႔
ေရွာက္ရြက္
နံနံပင္
ငရုတ္သီးစိမ္းတို႔ပါပဲ။
ငါးဖယ္လံုးဖုိ႔အတြက္ ငါးဖယ္၊ ၾကက္ဥတလံုး၊ သၾကား တီးစပြန္ ၁ ဇြန္း၊
ေကာ္မႈန္႔ ၂ စြန္း၊ ေရွာက္ရြက္ ၃ ရြက္၊ နံနံပင္ အနည္းငယ္ လွီးထားတာ
ႏွင့္ ငံျပာရည္သင့္သေလာက္တို႔ကိုေရာနယ္ပါ။ ဒါမွမဟုတ္ food
processor နဲ႔ ေရာၾကိတ္ပါ။ ေနာက္ဆံုးမွ ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထည့္ပါ။
ငါးဖယ္ကိုင္ရာတြင္ ခြက္ေသးေသးေလးထဲတြင္ ဆီထည့္ျပီးလံုးပါက ငါး
ဖယ္ကိုအလြယ္တကူလံုးႏိုင္ပါတယ္။ မိမိတို႔စိတ္ၾကိဳက္ အရြယ္ေလာက္
ေလးေတြ ရျပီဆိုလွ်င္ ဆီအိုးပူပူထဲသို႔ထည့္ျပီး၊ ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာတဲ့
အထိ ေၾကာ္ႏိုင္ပါတယ္။
အခ်ဥ္အေနနဲ႔ ငရုပ္ဆီ၊ သခြားသီးအခ်ဥ္ တို႔ ျပဳလုပ္ျပီး တြဲဖက္စာသံုးႏိုင္
ပါတယ္။
21:53
|
Labels:
Thai Fish Cake,
Thai food,
ငါး,
ငါးဖယ္
|
You can leave a response
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment