တို႔ဟူးေႏြး
ဒီတပတ္ေတာ့ မစားရတာ ၾကာျပီျဖစ္တဲ့ တို႔ဟူးေႏြးလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့
ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ
ပဲမႈန္႔အစိမ္း
ၾကက္သား (သို႔) ၀က္သား
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ
ငရုပ္သီးမႈန္႕
ဆား၊ ငံျပာရည္
ေျမပဲ
ပဲငံျပာရည္
နံနံပင္
ပထမဆံုး ၾကက္သား (သို႔ ) ၀က္သား အသားခ်ည္းသက္သက္ကို
အတံုးေသးေသးေလးေတြလွီးပါမယ္။ ဆီအိုးတည္ထားျပီး ၾကက္သြန္
နီ၊ ျဖဴ ေထာင္းထားတာကို ဆီသပ္ပါ။ နႏြင္းအနည္းငယ္ထည့္ျပီး၊
အနံေမႊးလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ေၾကသြား
ျပီဆိုလွ်င္ အသား ႏွင့္ ငရုတ္သီးမႈန္႔ထည့္ပါ။ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ေရ
အနည္းငယ္ထည့္ျပီး အသားႏူးလာတဲ့အထိခ်က္ပါ။
အေပါ့အငံျမည္းျပီး အရသာစိတ္ၾကိဳက္ရလွ်င္ အိုးကိုခ်လိုက္ပါ။
ဆန္ျပား ေခါက္ဆြဲ ကို ေရေႏြးအိုးတည္ထားေသာ အုိးထဲတြင္ ျပဳတ္
ပါ။ မေပ်ာ့ေအာင္ အနည္းငယ္သတိထားျပီး ျပဳတ္ပါ။
တုိ႔ဟူးေႏြးအႏွစ္အတြက္ ေရေႏြးအနည္းငယ္တည္ထားပါ။
တဘက္က ပဲမႈန္႔ အစိမ္းကို ေရႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ။ ေရေႏြးဆူလာလွ်င္
ပဲမႈန္႔အရည္ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ခဏေနလွ်င္ နႏြင္း အနည္းငယ္၊
ဆား ႏွင့္ အခ်ဴိမႈန္႔ တို႔ကိုထည့္ပါ။ ပဲမႈန္႔အရည္တျဖည္းျဖည္း က်ဲ ရာမွ
ပ်စ္လာသည္အထိ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ၾကိဳရပါမယ္။ ပဲမႈန္႔ ပ်စ္လြန္းလွ်င္
လဲ ခဲသြားတတ္သလို၊ က်ဲလြြန္းလွ်င္လဲမေကာင္းပါ။ ပဲမႈန္႔ အႏွစ္ စိတ္
ၾကိဳက္ရလွ်င္ မီးပိတ္လုိက္ပါ။
တို႔ဟူးေႏြး တပြဲျပင္ဆင္မယ္ဆိုလွ်င္ ခြက္ထဲသို႔ မိမိလိုသေလာက္
ဆန္ေခါက္ဆြဲေပၚတြင္ ပဲမႈန္႔ အႏွစ္ ၊ အသားဟင္း တို႔အပါအ၀င္
ပဲငံျပာရည္ကိုေလာင္းပါ။ ေျမပဲဆန္ေထာင္းထားတာကို ျဇဴး၊
နံနံပင္ေလးနဲ႕ အလွဆင္ရင္း အနံ႔အရသာနဲ႕ ျပည့္စံုတဲ့ တို႔ဟူးေႏြး
ကိုအသင့္သံုးေဆာင္ႏိုင္ၾကပါျပီရွင္။
တို႔ဟူးေႏြး ခ်က္ျပဳတ္နည္းကို ေနးတစ္ျမန္မာဖိုရမ္မွ ကုိဇိုဇို ၏ နည္း အတုိင္း မွီျငမ္းခ်က္ျပဳတ္ပါသည္။
Video File အား ဒီမွာ သြားေရာက္ၾကည့္ရွဴ ႏိုင္ပါသည္။
19:03
|
Labels:
တို႔ဟူးေႏြး
|
You can leave a response
0 comments:
Post a Comment