စပါယ္ဂဲတီ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္

စပါယ္ဂဲတီ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္

ပါ၀င္ေသာအရာမ်ား

စပါယ္ဂဲတီ ေခါက္ဆြဲ ၂ ေယာက္စာ
ငရုပ္သီးပြ (အစိမ္း၊အ၀ါ၊အနီ တျခမ္းစီ)
ေဘကြန္ (၀က္ေပါင္ေျခာက္)
ၾကက္သား
မႈိ
ငရုပ္ေကာင္း
ဆီ အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႈန္႕


စပါယ္ရဲတီေခါက္ဆြဲ ကိုမိမိလိုသေလာက္ျပဳတ္ပါ။ ေခါက္ဆြဲျပန္ေၾကာ္အုန္းမွာမို႔ ၊ သိပ္မေပ်ာ႔ခင္မွ ခ်လိုက္ပါ။
မႈိ၊ ႏွင့္ ငရုပ္ပြေတြကို လွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးဥ ေလာက္ကို ေထာင္းထားပါ။ ေဘကြန္ကိုလဲ စိတ္က်
အတံုးခပ္ေသးေသးေလးေတြတံုးပါ။ စူပါမားကက္ေတြမွာေတာ့ တံုးျပီးသား ဒါမွမဟုတ္ ေဘကြန္အခ်ပ္လိုက္
၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ smoked bacon ကို၀ယ္ပါ။ အရင္ဆံုး ဒယ္အိုးခပ္ၾကီးၾကီးမွာ ဆီအနည္းငယ္
ထည့္ပါ၊ မီးအရွိန္အျမင့္ဆံုးထားျပီး ၾကက္သား ကိုေၾကာ္ပါ ၊ၾကက္သားျဖဴလာလွ်င္ ငရုပ္ပြ ကိုထည့္ပါ ။
မီးျမင့္ထားတဲ့အတြက္ ငရုပ္ပြေတြမွာ မီးအနည္းငယ္ကြၽမ္းတဲ့ အထိေၾကာ္ပါ။ ေဘကြန္ထည့္လိုက္ပါ။
ေဘကြန္ကေန ဆီနဲ႕ အငန္ဓါတ္ေတြပါ ျပီးသားမို႔ ဆီ နဲ႕ ဆား ထပ္ထည့္စရာမလုိပါ။
ေနာက္ဆံုး မႈိ ထည့္ပါ။ မီးျပင္းျပင္းမို႔ မတူးေအာင္ အဆက္မျပတ္ၾကည့္ေနေပးပါ။
အေပါ့အငံ ျမည္းၾကည့္ျပီး ဆားလိုလွ်င္ ဆားထည့္ပါ။ ခ်ခါနီးမွ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕ နဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴအမႈန္႔
တို႔ကိုထပ္ျဖဳးပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴမၾကိဳက္တဲ့သူေတြေတာ့ အနံ႕သိပ္ခံႏိုင္မယ္မထင္ပါ။
ေစာေစာက ေထာင္းထားတာအျပင္၊ အမႈန္႔ထပ္ျဖဴးတဲ့အတြက္ ပုိလို႔ အရသာေရာ အနံ႕ပါပိုျပီးျပည္႕စံုပါတယ္။
(ၾကက္သြန္ျဖဴသိပ္မၾကိဳက္သူေတြအတြက္ )ၾကက္သြန္ျဖဴအမႈန္႔ မပါလဲရပါတယ္။
အားလံုးသမသြားျပီဆိုရင္ေတာ့ အနံ႔ျပင္းျပင္းေလးနဲ႔ ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ စပါယ္ဂဲတီေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလးရပါျပီ

1 comments:

Mr.Pu said...

စပါဂတ္တီ ဆိုသိပ္ႀကိဳက္။
ဒါနဲ႔ ေခါက္ဆဲြက ဘယ္အခ်ိန္ ထဲ႔ရမွာလည္း???